Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2018, 11:55
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Prvý transgender boxer v histórii vyhral svoj debutový zápas. Kedysi súťažil so ženami o miesto na olympiáde

ŠPORT BOX
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Patricio sľúbil, že sa do ringu onedlho vráti.

Patricio Manuel stál pred pár rokmi v ringu a bojoval o svoje miesto na olympijských hrách v Londýne. Bojoval medzi ženami, kde síce neuspel a na olympiádu sa mu dostať nepodarilo, avšak športový zážitok ho usvedčil v tom, čo chcel odjakživa.

Vedel, že žije v nesprávnom tele, a tak podstúpil viacero operácií a zákrokov, po ktorých sa z neho stal muž. Box neprestal milovať ani po zmene pohlavia.

Stal sa z neho prvý profesionálny transgender boxer v histórii USA, ktorý už stihol absolvovať svoj debutový zápas. Rovno ho vyhral, ale víťazstvo sa nerodilo jednoducho. Po zmene pohlavia ho opustili najbližší ľudia.


Stratil dlhoročného trénera, už viac nebol vítaný v posilňovni, kam chodieval trénovať, a preto musel svoju kariéru budovať odznova. Svet kamarátov sa mu rozpadával počas toho, keď podstupoval chirurgické zákroky aj hormonálnu terapiu.

Odporúčané
Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) 4. apríla 2024, 16:30

Napriek ťažkostiam a prekážkam sa Manuel postavil do ringu ako muž. 33-ročný športovec čelil mexickému súperovi Hugovi Aguilarovi v kalifornskom rezorte Fantasy Springs Resort Casino, pričom svoj historicky prvý boxerský zápas vyhral.

O víťazstve rozhodli jednohlasne rozhodcovia a porazený Aguilar uznal, že na Manuela nemal. Síce sa len dva dni pred zápasom dozvedel, že Manuel je transgender boxer, vyhlásil, že to na výsledku nič nemení. Zápas pritom trval len 12 minút.

Samotný boxer skonštatoval, že by svoj momentálny život za nič nevymenil. Vraj sa neprišiel do ringu pobiť len kvôli jedinému zápasu, box je šport, ktorý odmalička miluje, a preto plánuje v kariére dlhodobo pokračovať. Fanúšikom sľúbil, že sa onedlho vráti, pričom narážky niektorých kritikov si neberie k srdcu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patricio "Pat" Manuel (@team_pat_manuel),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patricio "Pat" Manuel (@team_pat_manuel),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patricio "Pat" Manuel (@team_pat_manuel),

Domov
Zdieľať
Diskusia