Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2018, 14:19
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Vegánski aktivisti protestovali v steakhouse. Niektorí zákazníci reagovali smiechom, iní pokojne jedli ďalej

ZAUJÍMAVOSTI VEGÁNSTVO
Uložiť Uložené

A ako by si sa zachoval ty?

Predstav si, že si chceš večer vychutnať jedlo v tvojej obľúbenej reštaurácii, pričom do nej nečakane vpadne skupina aktivistov, ktorá ťa núti počúvať ich preslov a do toho ti púšťa zvuky zabíjaných zvierat. Reagoval by si apaticky? Alebo by si zaujal určitý aktívny postoj?

Niektorí hostia v brightonskom Touro Steakhouse pri takomto incidente zachovali kamennú tvár, no iní sa na snahe aktivistov veľmi pobavili. Nikto z hostí však našťastie nepristúpil k agresii. Ich reakciu možno opísať na škále od úplnej ignorácie, cez nakrúcanie celej situácie až po kričanie hesiel s aktivistami.

It's not meat, it's violence,“ bolo počuť z úst aktivistov, pričom niektorí zo zákazníkov sa k ich protestu z recesie taktiež na krátku chvíľu pridali. Aktivisti protestovali pod organizáciou bojujúcou za práva zvierat s názvom Direct Action Everywhere. Podľa majiteľa podniku celá situácia prebehla relatívne v pokoji, pretože nedošlo k žiadnym konfliktom.

Na druhej strane priznáva, že vpád do reštaurácie bol pre niektorých hostí samozrejme otravný. Personál steakhouseu sa snažil aktivistov z reštaurácie dostať von, no neúspešne. 

Odporúčané
Týždeň som bola frutariánkou: Po rokoch som mala nonstop ploché brucho. Zmohla ma však frustrácia a neustály hlad Týždeň som bola frutariánkou: Po rokoch som mala nonstop ploché brucho. Zmohla ma však frustrácia a neustály hlad 20. marca 2024, 9:30

V reštaurácii púšťali hosťom zvuky zabíjaných zvierat približne 20 minút, na čo sa v pokoji odobrali protestovať pred podnik. Kým prišla polícia, v podniku zostali len hostia, a preto proti pokojne protestujúcim aktivistom nemohli nijak zasiahnuť.

Domov
Zdieľať
Diskusia