Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2018, 13:11
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Môžeš si adoptovať psov, ktorí boli príliš milí na to, aby prešli vládnym tréningom

ZAUJÍMAVOSTI AUSTRÁLIA PES
Uložiť Uložené

Nevyhovujúca povaha je jeden z najčastejších dôvodov, prečo psíkovia nezvládnu náročné tréningy.

Vládne zložky, ako napríklad polícia, pri svojej práci pravidelne využívajú aj zvieratá, napríklad kone či psy. Tie však musia prejsť dôležitým a tvrdým výcvikom, kde záleží na mnohých faktoroch. Nie každé zviera totiž výcvik zvládne naplno a austrálska vláda sa rozhodla, že si budeš môcť neúspešných psíkov adoptovať.

Psy môžu svoj výcvik nezvládnuť z viacerých dôvodov. Môžu byť nemotorné, fyzicky nevyhovujúce, nervózne, jednoducho neschopné, nemotivované, no tiež mať nevhodnú osobnosť – napríklad sú príliš milé, hravé a sociálne.

Môžeš si adoptovať psov, ktorí boli príliš milí na to, aby prešli vládnym tréningom
Zdroj: unsplash.com

Experti však vo svojej práci potrebujú psy, ktoré sú sústredené na svoj cieľ a nenechajú sa rozptyľovať. Používajú ich napríklad pri drogových akciách či ľudských únosoch alebo stratách, kde sa naozaj nemôže riskovať, že sa zviera začne zaoberať niečím iným.

Medzi najbežnejších psíkov vo vládnych zložkách patria zlaté retrívery či nemecké ovčiaky, ak sú ti teda tieto rozkošné plemená sympatické a náhodou máš cestu okolo Austrálie, určite adopciu zváž.

Domov
Zdieľať
Diskusia