Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2018, 22:35
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovensko prehralo s Čechmi. V Lige národov nanešťastie zostupujeme

ŠPORT ČESKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Naši futbalisti nakoniec nezvládli súboj s Čechmi.

Slovensko sa stretlo s českou reprezentáciou v mimoriadne dôležitom zápase Ligy národov. Naši reprezentanti boli nabudení zo zápasu s Ukrajinou, pretože suseda z východu poslali domov s debaklom. Do reprezentácie sa vrátil Stoch, zaskvel sa Albert Rusnák z MLS a stopu zanechal aj Adam Zreľák, ktorý si ukrajinského brankára vychutnal parádnou pätičkou.

Slováci pritom zápas s Čechmi nezačali vôbec zle. Prvých dvadsať minút prekypovali aktivitou, skúšali sme strieľať a ohrozovať českého brankára, avšak žiadna zo striel nepadla na úrodnú pôdu. Marek Hamšík strieľal, rozohrával rohové kopy, ale Česi neboli úplne bezzubí.

Našu bránu ohrozoval najmä Jakub Jankto, ktorý napokon s Patrikom Schickom zasadil klinec do rakvy našich reprezentantov. Jankto prihral do šestnástky, Schick loptu spracoval a Dúbravku si vychutnal lobom, na ktorý nemal žiadny nárok. Do konca prvého polčasu už Slováci stratili prevahu a Česi nás tlačili, avšak našťastie sme už neinkasovali.

Slovensko prehralo s Čechmi. V Lige národov nanešťastie zostupujeme
Zdroj: TASR

Po polčasovej prestávke pokračovali Česi v aktivite. V našej šestnástke sa striedali Jakub Jankto, Borek Dočkal či Patrik Schick a naša obrana sa s útočnými akciami bratov spoza rieky Moravy len ledva vysporiadavali.

Samozrejme, aj Slováci sa snažili ohroziť českého brankára. Opäť sa o ohrozenie brány snažil Marek Hamšík, ale gól nepadol.

Z českej reprezentácie bol aktívny najmä Borek Dočkal, neustále do našej šestnástky lietali centre, prihrávky a strely, lenže našťastie sme si dokázali udržať spoľahlivú brannú líniu a pomohlo nám aj zopár šťastných momentov.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Do konca zápasu sme už skóre zápasu nedokázali zvrátiť. Snahy sa objavili na oboch stranách a rozhodca napokon nadstavil tri minúty, avšak náš útok si už na českej obrane vylámal zuby. V Lige národov preto zostupujeme do ligy C, zatiaľ čo Česi sa udržia v lige B. 

Domov
Zdieľať
Diskusia