Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2018, 16:52
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pes postrelil svojho majiteľa, ten prežil a zastal sa ho. Chlpáč je vraj dobrým psom a zo zbrane vystrelil nechtiac

ZAUJÍMAVOSTI PES STREĽBA
Uložiť Uložené

V Spojených štátoch amerických nič nezvyčajné.

V ktorej krajine na svete by mohli muža doviezť do nemocnice s nábojom v hrudi a slovami, že ho postrelil vlastný pes? Ak si odpovedal Spojené štáty americké, tak si krajinu trafil.

Tex Harold Gilligan nedávno oslávil svoje 74. narodeniny, ale nepredstavoval si, že onedlho ho budú musieť hospitalizovať a v hrudi mu ponechať náboj, aby lekári nepoškodili prestrelené pľúca.

Tex sa so svojimi tromi psami vybral na klasickú poľovačku do púšte v americkom štáte Nové Mexiko. Na lov sa vyberal pravidelne, chlpáči mu pomáhali vyňuchať králiky a domov zvyčajne odchádzali so slušným úlovkom.

Tentoraz urobil Tex chybu, pretože na sedadlo spolujazdca nechal sadnúť jedného zo svojich psov Charlieho, pričom pušku položil vedľa neho. Aby toho nebolo málo, zbraň otočil tak, že hlaveň smerovala presne na sedadlo šoféra.


Inokedy si Tex na poľovačku neberie telefón, ale v posledných týždňoch v oblasti silno pršalo, a preto si ho pre istotu zobral, keby potreboval pomoc od svojich detí. Napokon mu museli prísť pomôcť rovno záchranári.

Chlpáč Charlie vážiaci viac ako 50 kilogramov sa pri pohybe pod sedadlom spolujazdca zasekol na spúšti pušky a pazúrom ho nechtiac stlačil.

Výstrel našťastie nebol smrteľný a Tex si zvládol zavolať pomoc, ba čo viac, najskôr tvrdil, že sa postrelil sám. Po začiatku policajného vyšetrovania priznal, že na vine bol Charlie, ale skonštatoval, že Charlie je dobrý pes a nechcel naňho vystreliť.

Domov
Zdieľať
Diskusia