Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2018, 17:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Český vodič si šupol 7 pív, 6 vodiek a ráno šiel šoférovať autobus. Nachytali ho pri policajnej akcii

ZAUJÍMAVOSTI ČESKO PIVO
Uložiť Uložené

Pred jazdou sa posilnil rozsiahlou dávkou alkoholu.

Muži zákona zo susedného Česka sa neprestávali čudovať, keď sa počas uplynulého víkendu vybrali do ulíc, aby skontrolovali situáciu s užívaním alkoholu pred jazdou. Medzi prvými hriešnikmi nachytali rovno vodiča diaľkového autobusu zo Znojma.

Na drégeri sa po skúške na alkohol objavila hodnota 1,8 promile, pričom muž sa hneď začal obhajovať. Alkohol vraj nevypil pred jazdou, ale predchádzajúci deň večer.

Spríjemnil si ho siedmimi pivami a šiestimi vodkami, avšak na druhý deň ráno mu nerobilo problém sadnúť za volant autobusu a pokojne ohrozovať životy svojich cestujúcich.

Český vodič si šupol 7 pív, 6 vodiek a ráno šiel šoférovať autobus. Nachytali ho pri policajnej akcii

Opitosť vodiča len podčiarkol fakt, že policajti ho chytili až po približne dvoch hodinách jazdy, takže ani 120 minút nestačilo na to, aby mu úroveň alkoholu v krvi klesla pod 1,8 promile.

Ako informoval portál Aktuality.sk prostredníctvom českého policajného zboru, opitý vodič viezol desať cestujúcich. Pri 1,8 promile človek stráca schopnosť adekvátne reagovať na situáciu v premávke, a tak mohla ranná jazda autobusom skončiť oveľa horšie.

Aby milovník piva a vodky nezostal smutný a sám, policajti načapali aj druhého autobusára s 0,8 promile.

Keby sa slovenskí policajti nabudúce zamerali práve na šoférov autobusov a nákladných áut, ktovie ako by výsledky akcie dopadli v našej krajine, kde o opitých vodičov rozhodne nie je núdza.

Český vodič si šupol 7 pív, 6 vodiek a ráno šiel šoférovať autobus. Nachytali ho pri policajnej akcii
Domov
Zdieľať
Diskusia