Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2018, 17:24
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Balenciaga čelí obvineniu z porušenia autorských práv kvôli prívesku napodobňujúcemu osviežovač vzduchu

MÓDA BALENCIAGA
Uložiť Uložené

Prémiová módna značka sa snáď nikdy nepoučí.

Len pred pár dňami sme ťa informovali, že sa francúzsky extravagantný fenomén Balenciaga rozhodol v rámci kolekcie jeseň/zima 2018 ponúknuť prívesok na kľúče, ktorý má vyzerať ako klasický stromčekový osviežovač vzduchu do auta. Takmer úplne totožný s tými, aké bežne nájdeš na mnohých čerpacích staniciach.

S jedným zásadným rozdielom. Značka si zaň pýta takmer 200 €. Tento produkt sa jej však stal osudným. Čelí kvôli nemu obvineniu z porušenia autorských práv. Žaluje ju spoločnosť The Car-Freshner, ktorá tvrdí, že módny dom jej bez povolenia ukradol špecifický stromčekový dizajn.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 까메니 (@ggame_unni),

Právne dokumenty, s ktorými prišiel portál TMZ, pritom poukazujú na fakt, že spoločnosť vyrábajúca osviežovače vzduchu získala na dizajn ochrannú známku už v roku 1952. Nie je to však po prvýkrát, čo Balenciaga čelí obvineniu z nezákonnej inšpirácie. 

Kreatívny riaditeľ značky a známy módny dizajnér Demna Gvasalia bol už niekoľkokrát upozorňovaný, že jeho dizajn nie je tak úplne originálny. Napríklad pri modrej taške z minulého roku, ktorá sa až moc podobala na tú z IKEA či pri ružovej mikine inšpirujúcej sa dizajnom objavujúcim sa v takmer každom newyorskom obchode so suvenírmi.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa iPhone Select (@iphone__select),

Domov
Zdieľať
Diskusia