Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2018, 11:52
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Marihuana môže na finančných trhoch prekonať kryptomeny

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Všetko nasvedčuje tomu, že postupná legalizácia marihuany v zámorí bude mať dopad na finančný trh.

Kanada sa už o pár dní stane prvou krajinou G7, ktorá sa odhodlala kompletne legalizovať marihuanu na celom svojom území. Logicky sa očakáva veľký záujem aktívnych užívateľov a tiež prirodzený rast spotrebiteľského dopytu. Analýza kanadskej banky CIBC hovorí o potenciálnych maloobchodných tržbách v hodnote 6 miliárd dolárov v roku 2020. 

Všetko nasvedčuje tomu, že segment s veselou zelenou rastlinkou by mal predbehnúť aj ten s alkoholom. Zvyšujú sa produkčné kapacity a investori sa začínajú zaujímať o kanadské výrobné spoločnosti marihuany. Nakupujú akcie a ich cieľom je byť pri zrode tohto novodobého biznisu.  

Portál hnonline.sk ďalej píše o podobnosti tohto prípadu s kryptomenami. V článku nájdeme aj preložené vyjadrenie uznávaného analytika J. Rosu, ktorý hovorí o tom, že marihuanu sprevádza veľký ošiaľ v médiách aj vysoká miera neistoty, čo by mohlo bublinu jej hodnoty najprv výrazne nafúknuť. 
 
Hodnotu segmentu s marihuanou v súčasnosti zvyšujú aj ďalšie firmy, ktoré majú záujem stať sa jeho súčasťou, resp. rozšíriť ponuku o produkt obsahujúci marihuanu. Dozvedáme sa, že záujem už prejavilo niekoľko pivovarov a spoločnosť Coca-Cola, ktorá má v pláne predávať nápoj s obsahom zelenej rastliny. 
 
 
Anketa:
Kúpil by si si marihuanové akcie?
Áno
Nie
Áno
92 %
627 Hlasov
Nie
8 %
56 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia