Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. októbra 2018, 15:57
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Zhruba 50 % nenávistných komentárov voči The Last Jedi mali písať trollovia či dokonca roboti

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

O novú štúdiu sa opiera aj režisér kritizovaného Star Wars: The Last Jedi.

Negatívne komentáre na najnovší diel Star Wars ságy mali byť politicky motivované, prípadne písané takzvanými "trollmi" či dokonca botmi (internetovými robotmi). To aspoň tvrdí štúdia novinára Mortena Baya s názvom Weaponizing The Haters: The Last Jedi.

Za pravdepodobným cieľom týchto útokov sa podľa autora štúdie skrýva prilievanie oleja do ohňa v rámci fanúšikovských rozporov a ďalšie šírenie negatívneho renomé The Last Jedi.

Dokument rozlišuje tri odlišné druhy negatívnych reakcií. Politicky motivované, trollovacie, no a pochopiteľne aj tie, ktoré pochádzajú od reálne nahnevaných fanúšikov.

Zhruba 50 % nenávistných komentárov voči The Last Jedi mali písať trollovia či dokonca roboti
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Podľa jeho zistení je však približne 50.9 % negatívnych tweetov buď politický motivovaných, alebo dokonca písaných robotmi. Z celkového počtu príspevkov na Twitteri venujúcich sa téme The Lat Jedi má byť len 21.9% skutočne negatívnych.

Režisér The Last Jedi Rian Johnson sám pocítil silu internetových nenávistných príspevkov a potvrdil, že sa štúdia zhoduje s jeho skúsenosťami.

Novinár Morten Bay sa prostredníctvom svojho účtu na Twitteri tešil, že o jeho práci písalo viacero zahraničných webov. Proti nej sa však postavili aj nahnevaní fanúšikovia, ktorí jeho dokument označili za propagandu.

Novinár si ale z negatívnej odozvy veľkú hlavu nerobí. Jeho prácu by dokonca rád osobne predstavil aj Rianovi Johnsonovi, ktorého prostredníctvom Twitteru pozval na kávu. Spomínanú prácu si mimochodom môžete prečítať v tomto odkaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia