Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2018, 18:28
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Nové iPhony majú ďalší problém. Používatelia sa sťažujú na ich zvláštne správanie pri nabíjaní

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Pokiaľ zastrčíš lightning kábel do zamknutého telefónu, nie vždy sa začne nabíjať.

Na kalifornskú spoločnosť Apple sa od vydania jej najnovších smartfónov valí kvantum kritiky. Okrem toho, že sa používatelia iPhonu XS a XS Max sťažujú na slabý príjem mobilného a Wi-Fi signálu či dokonca aj na to, že predná kamera u týchto telefónov príliš skrášľuje a vyhladzuje pleť, sú po novom ľudia nespokojní aj s ďalším problémom týchto vlajkových lodí.

Len v piatok sa začali oficiálne predávať na Slovensku, no už majú obrovský problém so samotným nabíjaním. Závada pozostáva z naozaj zvláštneho správania iPhonu po tom, čo do neho používatelia zastrčia lightning kábel. Pokiaľ ho totiž pripojíš do telefónu s uzamknutou obrazovkou, nie vždy sa začne nabíjať.

Aby sa nabíjanie skutočne začalo, musíš s mobilom začať manipulovať. Občas úplne stačí, keď ho len zodvihneš, inokedy ho musíš prebudiť či úplne odomknúť. Sú však aj také prípady, kedy boli používatelia nútení adaptér opakovane vytiahnuť a opäť pripojiť. Niektorí ojedinele spozorovali aj to, že ich telefón na nejaký čas prestal reagovať.

YouTuber Lewis Hilsenteger z kanálu Unbox Therapy si to vyskúšal na vlastnej koži. Prichystal si presne deväť iPhonov, pričom sa táto zostava skladala z jedného iPhonu X, štyroch XS a ďalších štyroch XS Max. Staršia verzia s prívlastkom X sa po pripojení nabíjacieho kábla začala bez problémov ihneď nabíjať. To sa však už nedá povedať o ostatných modeloch.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

S dvomi iPhonmi XS a dokonca až s tromi iPhonmi XS Max už bol väčší problém. Po zastrčení kábla vôbec nereagovali až do doby, kým ich YouTuber nezodvihol či sám neodomkol. Ak aj ty máš podobný problém, odporúčame ti obrátiť sa na Apple podporu alebo ísť do autorizovaného servisu.

Podľa všetkého však ide o problém softvérového typu, a preto je možné, že s najnovšou aktualizáciou operačného systému sa celá porucha opraví.

Domov
Zdieľať
Diskusia