Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2018, 16:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Užívateľov hnevá nový problém pri iPhone XS. Nastavenie prednej kamery vraj vytvára príliš vyhladené a dokonalé fotografie

TECH
Uložiť Uložené

Smartfón od spoločnosti Apple narazil na nové komplikácie.

Najskôr pri najnovšom iPhone XS a iPhone XS Max ľudia sťažovali na slabý príjem mobilného a Wi-Fi signálu, avšak tentoraz narazili na zaujímavejší problém.

Nikto nie je nadšený z toho, ak vyhodí často viac ako 1000 eur za nový mobil a nemôže s ním ani poriadne telefonovať, ale veľký problém sa objavil pri prednom fotoaparáte.

Aj keď Apple nikdy nehovoril o tom, že by do svojho smartfónu zakomponoval „Beauty mód“ na automatické skrášľovanie tváre, desiatkam užívateľom sa nepáčia výsledné selfie fotografie. Nielen ženy, ale vo veľkom sa sťažujú najmä muži.

Pleť žiadneho z nás zrejme nie je dokonalá a nachádzajú sa na nej nerovnosti, jazvičky či vyrážky, avšak iPhone si z nedokonalostí ťažkú hlavu nerobí. Pri selfie fotografiách automaticky vyhladzuje a zarovnáva pleť natoľko, že fotografie vyzerajú umelo a falošne.

Ak neveríš, potom si pokojne porovnaj nasledujúce fotografie, kde Rene Ritchie a Matt Birchler poukazovali na kontrast medzi fotkami z iPhonu X či iPhonu 8 a iPhonu XS. Vyhladzovanie fotiek sa však v nastaveniach fotoaparátu nedá nijak vypnúť, čo užívateľov zaskočilo.

Aj keď sa ku problému zatiaľ nevyjadrilo ani samotné Apple, ľudia špekulujú, že by mohlo byť na vine nové hardvérové zloženie prednej kamery či funkcia na automatické odstraňovanie rušivých elementov v pozadí.



Domov
Zdieľať
Diskusia