Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2018, 13:25
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Poľská továreň robotníkom vzala stoličky. Fotka, ako kľačia na nohách, pobúrila svet

ZAUJÍMAVOSTI EURÓPA POĽSKO
Uložiť Uložené

Nehumánne praktiky spoločnosti si už podala aj inšpekcia.

Aj napriek tomu, že žijeme v roku 2018, sa stále stretávame s nechutnými praktikami zamestnávateľov, ktorí sa snažia zvýšiť produktivitu aj za cenu ohrozenia zdravia svojich zamestnancov. V dnešnej dobe by podobné metódy mali byť už dávno vyhynuté, no na internet sa len pred niekoľkými hodinami vyvalila fotografia poľských robotníkov, ktorí na zemi kľačia. 

Ako informujú poľské médiá, fotka pochádza zo spoločnosti PZL-Świdnik, kde zamestnancom nedovolia sedieť a ani sa postaviť. Koncom septembra si však firmu začal preklepávať tamojší inšpektorát práce. Ďalším problémom továrne je práca v zaprášených podmienkach, ktoré ohrozujú pľúca a priedušky.

Podľa poľských médií nie je kontrola ešte dokončená, no úrady už teraz požiadali, aby spoločnosť dodržiavala najvyššie pracovné štandardy. Pritom, len v Európe je sedenie pri podobnej práci zvykom, v USA či iných krajinách narazíš (okrem pár výnimiek) na stojacich pokladníkov či robotníkov.

Poľská továreň robotníkom vzala stoličky. Fotka, ako kľačia na nohách, pobúrila svet
Zdroj: xthu
Domov
Zdieľať
Diskusia