Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. septembra 2018, 10:39
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Halloween je podľa kritikov výborným pokračovaním, ktoré má skvelú atmosféru, brutálne scény a famóznu Jamie Lee Curtis

FILMY A SERIÁLY HALLOWEEN
Uložiť Uložené

Sága je po 40 rokoch opäť vo forme, zhodujú sa kritici.

Tento rok sa nesie nielen v návrate Predátora, ale aj legendárneho vraha Michaela Myersa z hororovej ságy Halloween. Nový film ignoruje všetky sequely a nadväzuje priamo na originál Johna Carpentera z roku 1978.

Fanúšikovia už dostali mimoriadne kvalitné trailery a zdalo sa, že tento návrat bude rozhodne stáť za to. Na režisérskej stoličke sedel David Gordon Green (Pineapple Express, Stronger) a film samotný si odbil premiéru na festivale v Toronte. Čo naňho povedali kritici?

Na začiatok si povedzme, že Halloween má zatiaľ 100% na Rotten Tomatoes s ratingom 8/10, Metacritic zase zase hlási 64%.

„David Gordon Green doručil najlepší Halloween od originálu,“ napísal Jeff Sneider a dodal, že ide o inteligentne napísaný film, ktorý je strašidelný a občas poriadne násilný.

Pochválil aj hudbu (opäť ju skomponoval John Carpenter) a Jamie Lee Curtis v hlavnej úlohe. „Je strašne badass. Ako Ripleyová skrížená so Sarah Connor,“ doplnil.

Jonathan Barkan bol tiež spokojný. „Halloween je presne ten film, ktorý sme chceli a tvorcovia nám ho doručili,“ napísal. „Michael Myers ešte nikdy nebol desivejší.“ 

Odporúčané
Syna otrávil sladkosťami s kyanidom, aby splatil svoje dlhy. Krátko predtým mu totiž založil životnú poistku Syna otrávil sladkosťami s kyanidom, aby splatil svoje dlhy. Krátko predtým mu totiž založil životnú poistku 5. marca 2024, 9:30

John Semley podotkol, že nový Halloween je do istej miery fan service, ale napriek tomu jeho odkazy na originál nie sú otravné a nerušia. „Tento film je zázrak a veľká zábava,“ zakončil.

Perri Nemiroff napísala: „Halloween je skvelý a drsný! Pokračovanie príbehu Laurie som si zamilovala, ale čisté zlo v podobe Michaela je veľmi silné. Film je výborne natočený, hudba sedí, rovnako je tu veľmi dobrý humor a plno gore.“

Zdôraznila však, že humor nepôsobí rušivo. Vo svojej recenzii dodala, že sága je späť vo forme a udelila jej hodnotenie A-. „Halloween je žiarivý príklad toho, ako správne urobiť reboot či sequel,“ dodala.

Chris Evangelista napísal, že ide o „milostný dopis všetkým fanúšikom hororu“. Podľa jeho slov je Jamie Lee Curtis perfektná a Michael Myers je opäť poriadne desivý.

Halloween je podľa kritikov výborným pokračovaním, ktoré má skvelú atmosféru, brutálne scény a famóznu Jamie Lee Curtis
Zdroj: Universal Pictures

Clayton Davis napísal, že Halloween bol „číre šialenstvo“ a skvelá zábava. Jim Vejvoda na Twitteri vyhlásil: „Bože! Nový Halloween je neuveriteľné skvelý! Film som si zamiloval!“

Našli sa však aj menej spokojní diváci. Mike Ryan napríklad napísal, že ho zaujala len celková premisa a záver. Všetko ostatné bolo preňho sklamanie. Tomris Lafflly tiež poznamenala, že film Davida Gordona Greena na ňu nefungoval, hoci je veľkou fanúšičkou Carpenterovho originálu.

Odporúčané
HARRY POTTER KVÍZ: Prečo prerušili hostinu počas Halloweenu a kto zradil Potterovcov? Otestuj sa, či si pamätáš detaily z kníh HARRY POTTER KVÍZ: Prečo prerušili hostinu počas Halloweenu a kto zradil Potterovcov? Otestuj sa, či si pamätáš detaily z kníh 28. októbra 2023, 11:00

Drvivá väčšina kritikov však bola s návratom kultovej hororovej značky veľmi spokojná. Mali by sme teda dostať poriadne atmosférický horor, ktorý pôvodnému filmu rozhodne hanbu neurobí.

Z doterajších trailerov sme boli nadšení a po týchto reakciách je už isté, že v kine budeme. Snáď na nás Greenova verzia zafunguje rovnako ako na obecenstvo na festivale v Toronte. Premiéra je stanovená na 18. októbra (říjen) 2018.

Domov
Zdieľať
Diskusia