Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2018, 10:13
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Amazon sa stal po Apple druhou spoločnosťou, ktorej hodnota prekonala hranicu 1 bilióna dolárov

ZAUJÍMAVOSTI AMAZON
Uložiť Uložené

Po mesiaci sme sa dočkali ďalšej biliónovej firmy. Je ňou známy internetový predajca.

Tieto dni sú pre americkú spoločnosť Amazon so sídlom v Seattle mimoriadne historické. Podarilo sa jej totiž dosiahnuť významný míľnik. Jej trhová kapitalizácia prekonala 1 bilión amerických dolárov (865 miliárd eur), čím sa stala druhou verejne obchodovanou americkou firmou, hneď po Apple, ktorej hodnota prekonala túto magickú hranicu.

Akcia populárneho internetového predajcu vzrástla až na 2050,27 dolárov, vďaka čomu sa jej podarilo pokoriť pomyselnú biliónovú čiaru. Výpočet vychádza z poslednej kvartálnej správy firmy z prvého prázdninového mesiaca, podľa ktorej je v obehu až mimoriadnych 487 741 189 akcií Amazonu.

V tomto roku doposiaľ vzrástla hodnota akcií spoločnosti celkovo až o 70 % a za po­sled­ných 12 me­sia­cov tak­mer dvoj­ná­sobne. Aj to svedčí o veľkom úspechu Amazonu, ktorý podľa mnohých analytikov po čase prekoná v číslach aj samotného technologického giganta s nahryznutým jabĺčkom.

Odporúčané
Našli sme 15 praktických produktov z Tiktoku, ktoré ti uľahčia život Našli sme 15 praktických produktov z Tiktoku, ktoré ti uľahčia život 23. marca 2023, 15:30

Avšak je nutné si pripomenúť, že aj v takej gigantickej a nadnárodnej korporácií, akou je Amazon, sa nemajú zamestnanci práve najlepšie. Samozrejme sa to netýka vysoko postavených pracovníkov či manažérov, ale napríklad bežných robotníkov, ktorí majú najnižší možný plat a pracujú až do vyčerpania.

Domov
Zdieľať
Diskusia