Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2018, 16:15
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Košice patria medzi najlepšie alternatívne mestá v Európe, tvrdí v novom zozname prestížny The Guardian

ZAUJÍMAVOSTI KOŠICE
Uložiť Uložené

Oplatí sa navštíviť aj miesta, ktoré v turistických odporúčaniach príliš často nenájdeš.

Odmalička všade vidíme a počujeme príbehy z najslávnejších miest ako Londýn, Paríž či New York. Milióny turistov preto každoročne smerujú objavovať práve svetové metropoly a pri pohľade na menšie miesta ohŕňajú nosom.

Aj redakcia prestížneho denníka The Guardian si uvedomuje, že Briti a ľudia celkovo podceňujú menej známe destinácie, a tak vybrala 10 zaujímavých európskych miest a vytvorila zoznam najlepších alternatívnych výletov na koniec leta či začiatok jesene. Ako sa ukázalo, v zozname napokon nechýbal ani slovenský zástupca.

Zoznam neobsahuje žiadne poradie, takže sa nemusíš strachovať, či sa Košice dostali do prvej päťky alebo zostali v závese.

Našej metropole východu robia spoločnosť mestá ako Catania na Sicílii, na ktoré sa mračí a usmieva majestátna Etna či srbský Belehrad, kde za svoje peniaze dostaneš najlepší pomer ceny a služieb. Zaujímavo znie aj litovský Kaunas, ktorý sa stane európskym mestom kultúry v roku 2022, a napokon nasledujú naše Košice.

Košice patria medzi najlepšie alternatívne mestá v Európe, tvrdí v novom zozname prestížny The Guardian
Zdroj: Pixabay/Tabačka

Metropola východu je podľa Guardianu blízko ku Maďarsku aj Ukrajine a prekypuje históriu a kultúrou, čo potvrdila titulom Európske mesto kultúry v roku 2013. Zaujať dokáže nekonvenčná kultúrna scéna aj nočný život.

Odporúčané
Známy kickboxer v Košiciach vraj zhodil na zem vozičkára a opľul jeho priateľku. Podľa promotéra RFA sa len bránil Známy kickboxer v Košiciach vraj zhodil na zem vozičkára a opľul jeho priateľku. Podľa promotéra RFA sa len bránil 4. decembra 2023, 17:58

Guardian chváli hlavné námestie a všetkých pozýva do kultovej Tabačky, ale aj Miklušovej väznice s mučiarňou. Máš si požičať starú Škodovku a zájsť na výlet do krytu a magnezitovej továrne za mestom. Netreba zabudnúť ani na Mihal Gallery, kde nájdeš zopár originálov Andyho Warhola.

Zoznam pokračuje mestami ako Bari v Taliansku, Podgorica v Čiernej Hore, Ohrid v Macedónsku, Preveza v Grécku, Grenoble vo Francúzsku a Pula v Chorvátsku.

Ak sa teda cítiš ako Brit, ktorý už najslávnešie európske destinácie videl, určite si jedno z miest vyberieš a môžeš sa vybrať na výlet, aký si možno ešte nezažil.

Domov
Zdieľať
Diskusia