Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. augusta 2018, 16:11
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Bezdomovec použil posledných 20 $ na pomoc žene, tá ho chce pripraviť o 256-tisíc €. Väčšinu vyzbieranej sumy si má v pláne nechať

ZAUJÍMAVOSTI BEZDOMOVECTVO
Uložiť Uložené

Úbohý muž minulý rok dojal internet, keď žene veľmi pomohol poslednými peniazmi.

Ešte v novembri minulého roka zachvátil internet dojímavý príbeh o 34-ročnom bezdomovcovi Johnnym Bobbitovi z USA, ktorý aj napriek svojej chudobe pomohol žene v problémoch. Kate McClure totiž práve jazdila okolo, keď jej došiel benzín. Práve Johnny sa vydal na najbližšiu benzínku a minul posledných 20 dolárov, aby sa Kate mohla dostať ďalej.

Ako sme informovali, Bobbyho neuveriteľná story očarila ľudí aj na zbierkovom portáli GoFundMe, kde sa našlo 402 000 dolárov. Tie mali, pochopiteľne, putovať do bezdomovcových rúk, no až také jednoduché to nebude, Kate s jej priateľom sa totiž rozhodli robiť problémy.

Pred 9 mesiacmi sa celá kampaň uknočila. Portál GoFundMe si na poplatkoch vyúčtoval 30 000 dolárov, Johnnymu však dvojica posunula len 75 000 dolárov. V prepočte tak bezdomovec prišiel o asi 256 000 €.

Dvojica však ani náhodou nehrá stopercentne poctivo a keď sa do všetkého zapojili médiá aj právni vyšetrovatelia, vyhlásili, že vyše polovicu sumy už dávno bezdomovcovi odovzdali – a ten bol vraj rozdiel súm (približne 25 000 dolárov) schopný minúť za týždeň na drogy.

Odporúčané
VIDEO: „Každé ráno sa musím nahúliť, inak nezvládam túto sprostú realitu.“ Pýtali sme sa ľudí bez domova, ako prežívajú zimu VIDEO: „Každé ráno sa musím nahúliť, inak nezvládam túto sprostú realitu.“ Pýtali sme sa ľudí bez domova, ako prežívajú zimu 2. februára 2023, 18:30

Ešte pred pár mesiacmi bol celý internet nadšený z fantastickej kampane určenej v prospech sociálne slabšieho muža (a bývalého vojaka), no žena, ktorej v ťažkej situácii naozaj pomohol, mu väčšinu peňazí odmieta vydať. Ostáva len na právnikoch, ako si s celou situáciou poradia.

 Keď bezdomovec žene pomohol, internet sa išiel zblázniť

Domov
Zdieľať
Diskusia