Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2018, 13:10
Čas čítania 0:00
František Kulhánek

Jeffrey si jedného dňa spomenul, že bojoval v občianskej vojne. Je skutočne stelesnením konfederačného generála z 19. storočia?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Podobnosť by tam aj bola...

Reinkarnácia alebo prevtelenie duše do iného tela je preslávenou myšlienkou najmä vo východných náboženstvách. Tak ako každá nedokázateľná teória má aj reinkarnácia veľa priaznivcov i odporcov. Pravdou však je, že drvivá väčšina príbehov a historiek o údajnom minulom živote sa dá racionálne objasniť.

Občas sa ale vyskytnú prípady, ktoré sa vymykajú všetkej normálnosti a len ťažko ich možno vysvetliť logicky a racionálne. Už dávnejšie sme vám priniesli príbeh malého chlapca Camerona Macaulaya, ktorý začal už vo svojich dvoch rokoch rodičom rozprávať a do podrobností opisovať svoj minulý život. Dnes sa však pozrieme na prípad amerického hasiča Jeffreyho Keena.

Pamätník bitky pri Antietame 

Jeffrey si jedného dňa spomenul, že bojoval v občianskej vojne. Je skutočne stelesnením konfederačného generála z 19. storočia?
Zdroj: flickr.com / Miguel Vieira

Jeffrey bol až do svojich 44 rokov úplne obyčajným Američanom. Pracoval ako zástupca veliteľa požiarnikov vo Westportu v americkom Connecticute. Okrem toho mal rodinu a nikdy sa o žiadne mystické či nadprirodzené javy nezaoberal. Podobne bol na tom aj s históriou, ktorá nepatrila práve k jeho koníčkom. Jeffreyho život sa však obrátil naruby po tom, čo sa na jar v roku 1991 vybral spolu so svojou manželkou na výlet po pamätných miestach Spojených štátov amerických.

Spoločne sa tak pozreli aj do mesta Sharpsburg v americkom štáte Maryland, kde navštívili pamätník bitky pri Antietame. Bitka pri Antietame je dodnes považovaná za jednu z najkrvavejších stretov americkej občianskej vojny. V 19. storočí sa na neďalekom poli zvanom Sunken Road stretla armáda Únie s vojskami Konfederácie. V krvavej zrážke vtedy padlo viac ako 30 000 mužov a ďalších niekoľko desiatok tisíc utrpelo zranenia.

Jeffrey Keene

Jeffrey si jedného dňa spomenul, že bojoval v občianskej vojne. Je skutočne stelesnením konfederačného generála z 19. storočia?
Zdroj: youtube.com / Walter Semkiw

Naspäť ale k príbehu Jeffreyho Keena. Počas toho, ako spolu s manželkou prechádzali cez vojnové pole, mal Jeffrey ucítiť divné pocity. Neskôr ich opísal ako vlnu smútku a hnevu, ktoré boli navyše sprevádzané sťaženým dýchaním. Nepríjemné pocity mali vyvrcholiť u malého pomníku na počesť padlým bojovníkom.

Keď sa neskôr vrátil za manželkinej pomoci k autu, cítil sa, ako by mal za sebou desiatky kilometrov. V neďalekom obchode so suvenírmi si ešte na pamiatku zakúpili časopis pojednávajúci o bitke pri Antietame. Potom sa spoločne vrátili domov, pričom Jeffreyho stav v aute sa oveľa zlepšil, a tak nad celou záležitosťou len mávol rukou.

Domov
Zdieľať
Diskusia