Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2018, 12:15
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Policajti ťahali bezbranného psa popri aute až na stanicu. Na svoju obhajobu uviedli, že si zabudli zobrať klietku

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA PES
Uložiť Uložené

Po zhliadnutí videa, na ktorom je celý incident zaznamenaný, zostala väčšina ľudí pobúrená a v šoku.

V hlavnom meste východnej čínskej provincie Ťiang-su bolo privolané policajné vozidlo kvôli túlajúcemu sa psíkovi, ktorý mal údajne prekážať miestnym v obytnej štvrti. Po príchode dvoch príslušníkov bezpečnostného orgánu ho však nebolo možné prepraviť na najbližšiu policajnú stanicu z dôvodu absencie zvieracej klietky. Preto mužom zákona skrsol v hlavách naozaj stupídny a chorý nápad, a to že uboleného psa zaviažu o vôdzku a budú ho celý čas až do príchodu ťahať popri aute.

Bezbranný tvor tak musel po celú dobu utekať vedľa policajného vozidla a neskôr sa už len labkami šmýkal po asfaltke. Aj napriek zámerne pomalej jazde policajtov totiž psík za autom nestíhal. Našťastie však do cieľa dorazil živý. Akonáhle sa videozáznam incidentu dostal na verejnosť, nespočetne veľké množstvo ľudí a najmä milovníci zvierat ihneď zostali pobúrení a v šoku.

Pes je momentálne v starostlivosti neziskového združenia Peace Luck Shelter, ktoré dbá o dobré životné podmienky zvierat v hlavnom meste Nanjing. Má niekoľko kožných ochorení a odreniny. Ľudia na internete dali úbohému zvieratku meno Little Peace.

Odporúčané
PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie PELIKÁN SPUSTIL MEGAAKCIU NA LETENKY: Do týchto 6 obľúbených ázijských krajín sa dostaneš o stovky eur lacnejšie 5. marca 2024, 16:00

Čínska polícia kritiku akceptuje a po mnohých sťažnostiach sa za celý incident a neprofesionálny postup svojich dvoch strážnikov ospravedlnila. Bezpečnostný orgán je odhodlaný v budúcnosti lepšie pripravovať a školiť svojich zamestnancov, aby sa podobná situácia neopakovala.

Domov
Zdieľať
Diskusia