Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2018, 7:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mäsiar zaútočil na protestujúcich vegánov surovým kusom mäsa. Na odstrašenie postávajúcich ľudí využil zaujímavú taktiku

ZAUJÍMAVOSTI MÄSO
Uložiť Uložené

Vegáni zorganizovali v britskom meste Leeds protest.

Vegáni začínajú výraznejšie bojovať proti konzumácii mäsa. Pred začiatkom leta sa v médiách objavili informácie o tom, že francúzski mäsiari požiadali políciu o pomoc, pretože vegáni nešetrili vyhrážkami, a tentoraz sa na internete objavilo video zo Spojeného kráľovstva.

Natočila ho bojovníčka za práva zvierat a vegánstvo Ginette Lindstrom v meste Leeds. Na trhu Leeds Kirkgate Market sa pred mäsiarstvom zhromaždila skupinka vegánov, ktorých cieľom bolo potichu a nenásilne protestovať proti tomu, ako sa v poľnohospodárskom priemysle narába so zvieratami, lenže protest sa rýchlo zvrhol na verbálnu aj fyzickú potýčku medzi jednotlivými skupinami.

Mäsiarov prítomnosť protestujúcich vegánov obťažovala, a preto na nich zavolali strážnu službu, pričom jeden z nich dokonca zvolil zaujímavú stratégiu.

Mäsiar zaútočil na protestujúcich vegánov surovým kusom mäsa. Na odstrašenie postávajúcich ľudí využil zaujímavú taktiku
Zdroj: Ginette Lindstrom

Do ruky zobral viacero kusov surového mäsa a zaútočil s ním na protestujúcich. Vraj sa mal pokúsiť napchať mäso jednému z protestujúcich až do úst, ale zábery detailne túto časť nezachytili.

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

Aktivistka Ginette incident s mäsiarmi nahlásila na polícii, pretože jej boli adresované nepríjemné vyhrážky a vodou jej mali poliať aj mobilný telefón, takže bol poškodený majetok.

Reakcie užívateľov na internete však Ginette z veľkej časti nedávali za pravdu a mäsiarov obhajovali, takže podobní vegánski protestujúci majú pred sebou ešte veľmi dlhú cestu, kým v spoločnosti získajú rešpekt.

Domov
Zdieľať
Diskusia