Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2018, 12:11
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Britské kostoly vybavujú platobnými terminálmi. Svoj dar cirkvi môžeš teraz uskutočniť aj bezhotovostne

ZAUJÍMAVOSTI ANGLICKO FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené

Anglická cirkev bojuje s čoraz menšími darmi.

Nie je žiadnym tajomstvom, že sa čoraz viac mladých ľudí rozhoduje nepriklánať k žiadnemu náboženstvu. To sa však okrem iného prejavuje aj na finančnom stave cirkvi, pretože po omši býva dobrým zvykom čosi vhodiť do kasičky pri dverách. Anglická cirkev sa preto rozhodla vyjsť veriacim v ústrety a do mnohých kostolov už niekoľko týždňov inštaluje platobné terminály.

Čítaš dobre, kým u nás Slováci v kostoloch stále štrngajú a šuchotajú hotovosťou, v zahraničí je už možná aj bezhotovostná platba podobným terminálom, ako nájdeš napríklad v supermarkete. Anglická cirkev chce modernú možnosť priniesť až do 16 000 kostolov po celej krajine.

Britské kostoly vybavujú platobnými terminálmi. Svoj dar cirkvi môžeš teraz uskutočniť aj bezhotovostne
Zdroj: pxhere.com

Tamojšia cirkevná organizácia zarobí ročne až 651 miliónov eur, len časť z toho však pochádza z darov v kostoloch. Aj toto množstvo je však čoraz nižšie. Ako totiž oznamuje britský Guardian, ľudia so sebou prestávajú nosiť hotovosť a prechádzajú najmä na platobné karty. Aj keby teda niekto chcel po omši prispieť, nemusel by mať ako. Platobné terminály v kostoloch však majú aj iné využitia, platiť sa nimi dá pri všetkých cirkevných úkonoch – napríkad plánovanie svadby či pohreb.

Domov
Zdieľať
Diskusia