Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2018, 9:53
Čas čítania 0:00
Vladimír Baško

Nakrátko zastrihnutá ofina je najväčším letným trendom vo svete účesov. Nezaháľajú však ani vlnité vlasy alebo obľúbený skin fade

MÓDA ÚČES
Uložiť Uložené

Pozri sa na aktuálne trendy v účesoch a inšpiruj sa týmito letnými strihmi.

Aktuálnym trendom podliehajú i vlasy a brada. Každú sezónu sú v kurze trochu odlišné účesy, experimentovanie s farbami, dĺžkou vlasov alebo s rozličnými strihmi. Už niekoľko rokov sú absolútnou jednotkou rôzne fadey, čiže vlasy po stranách zastrihnuté a skrátené dostratena. Poďme sa teraz spolu pozrieť na aktuálne vychytávky.

Crop cut + skin fade

Snáď najtrendovejším účesom tohto roka je crop haircut s uhľadeným skin fade po stranách hlavy. Ide v podstate o extrémne krátku a zastrihnutú ofinu, ktorá zasahuje do čela iba minimálne. Fade po stranách môže byť v tomto prípade najrôznejší, avšak najpopulárnejší je takmer absolútny skin fade. Takýto účes je veľmi jednoduchý na úpravu a v závislosti od zvoleného fadeu vydrží bez problémov i niekoľko týždňov.

 

Příspěvek sdílený Ryan James (@ryxjames),


Buzz cut

Buzz cut je ideálnou voľbou pre mužov, ktorí uprednostňujú krátke vlasy alebo ako alternatíva za úplne vyholenú hlavu. Vrch hlavy je v tomto prípade zastrihnutý na minimálnu dĺžku vlasov a po stranách sú stratené v skin fade, takisto ako pri vyššie uvedenom štýle. Tu však kvôli krátkym vlasom nie je možné aplikovať low alebo mid fade.


Krátke vlasy s textúrou

Pomerne zložitejšie na údržbu a rannú úpravu sú krátke účesy, ktoré dávajú priestor na zvýraznenie vlasovej textúry. V ideálnom prípade holič pracuje s prirodzenou textúrou vlasov, avšak existuje množstvo doplnkov, s ktorými dokážu šikovné ruky vyčarovať požadovaný výsledok. Po stranách zostávajú vlasy opäť fadenuté.

 

Příspěvek sdílený Ryan James (@ryxjames),


Melír vo svetlých farbách

Decentné experimentovanie so svetlými odtieňmi nedopadlo snáď nikdy na škodu. Samozrejme, potrebná je dostatočná dávka sebakritiky a častokrát i odvahy, ašak výsledkom sú v drvivej väčšine prípadov zaujímavé kreácie ideálne do letných horúčav. Vyskúšať môžeš klasické odtiene blond vlasov alebo o čosi extravagantnejšie farby.


Vlnité vlasy

Opomenúť nesmieme, samozrejme, ani dlhšie vlasy – najčastejšie ich nechávame rásť svojou prirodzenou cestou. Ak si majiteľom vlnitých vlasov, ktoré si nerobia čo chcú a nenechávajú ťa ráno pred zrkadlom dlhšie ako by ti to bolo príjemné, tak ti gratulujeme. Väčšinou je však úprava takýchto vlasov o dosť náročnejšia a vyžaduje poriadnu dávku trpezlivosti.

 

Příspěvek sdílený MOTH BOY (@alf_harris),

 

Příspěvek sdílený Ruffians (@ruffians),


Ostatné

Samozrejme, päť vyššie spomenutých obľúbených účesov nie je ani zlomok z toho, čo môžeš na svojej hlave vytvoriť. Na výber máš najrôznejšie účesy s low alebo mid fadeom, a štýlové obrazce vystrihané priamo v nich. Kučeravé vlasy sa zase oplatí nechať prirodzene rásť, poprípade zastrihnúť ich do požadovanej dĺžky.

 

Příspěvek sdílený Ruffians (@ruffians),

Pokiaľ sa nevieš rozhodnúť, alebo si na pochybách, či by sa ti ten ktorý účes hodil, nie je nič jednoduchšie, ako si nechať poradiť od skúseného holiča. Aj keď istota je istota, čas od času nie je na škodu vplávať do neprebádaných vôd a vyskúšať čosi úplne nového.

Domov
Zdieľať
Diskusia