Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. augusta 2018, 20:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Filipínčania zdemolovali buldozérom autá za 4,5 milióna eur. Bojujú proti korupcii aj drogám

ZAUJÍMAVOSTI DROGY
Uložiť Uložené

Prepašované vozidlá na Filipínach dlho nevydržali.

Na Filipínach vládne tvrdou rukou prezident Rodrigo Duterte. Hlava štátu získala svoj mandát aj vďaka nezvyčajnej rétorike a radikálnym riešeniam, čo v praxi znamená, že po nástupe do úradu nariadila zastreliť akéhokoľvek drogového dílera, ktorý sa v uliciach objaví.

Filipíny zažívajú drogovú krízu a Duterte chce svoju krajinu od návykových látok vyčistiť, lenže strieľať do ľudí bez akéhokoľvek vyšetrovania zrejme nie je najlepšie riešenie.

Najnovšia mediálna hra prezidenta spočívala v tom, že si prišiel osobne pozrieť demoláciu desiatok zabavených áut. Až 76 vozidiel a motoriek bolo do krajiny prepašovaných ilegálne, ale Duterte nechcel dovoliť, aby boli predané na aukcii. Predpokladal, že by vozidlá na aukcii aj tak potajomky odkúpili zločinecké organizácie a štát by ich tak len nešikovne zlegalizoval.

Autá za viac než 4,5 milióna eur preto nechal zničiť buldozérom, na čo sa z bezpečnej vzdialenosti pozeral s úsmevom na tvári. Filipínsky prezident hneď momentky z demolácie zavesil aj na svoje profily na sociálnych sieťach, čím hneď podporil svoj silnejúci boj proti korupcii.

Domov
Zdieľať
Diskusia