Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2018, 16:22
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Krúpy zničili prednú časť lietadla aj so sklom natoľko, že stroj musel núdzovo pristáť. Cestujúcim na palube nebolo všetko jedno

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA LIETADLO
Uložiť Uložené

Piloti spoločnosti Tianjin Airlines všetko zvládli na jednotku.

Výlet v štandardnom lietadle sa pre desiatky cestujúcich čínskej spoločnosti Tianjin Airlines možno skončil traumou na celý život. Let smerujúci z mesta Tiencin do Haikou prebiehal bez komplikácií až do momentu, kedy lietadlo vletelo do oblasti s búrkovou aktivitou a odrazu sa pred ním objavilo silné krupobitie.

Všetci si vieme predstaviť, aké škody vedia väčšie krúpy narobiť aj na našom majetku, ale zrejme ešte väčšina z nás silné krupobitie nezažila v lietadle. Ak sa cestujúci báli turbulencií, potom si pre nich matka príroda pripravila ešte desivejšie divadlo.

Airbus našťastie krupobitie vydržal, ale po núdzovom pristátí v meste Wu-chan muselo byť podrobené servisnej oprave, pretože krúpy zničili celú prednú časť. Prírodný fenomén mal poškodiť aj radar monitorujúci počasie, takže piloti zostali bez dôležitých informácií a najhorší na celej situácii bol fakt, že krupobitie prišlo vo výške cez 9800 metrov.

Náhle stúpanie mohlo spôsobiť zbytočné komplikácie, a preto piloti zodpovedne udržiavali svoj stroj vo vzduchu, aj keď im krúpy porozbíjali celé predné sklo na kokpite. Nikomu sa našťastie nič nestalo, ale na palube lietadla v podobnej situácii by si zrejme nechcel sedieť.

Odporúčané
Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul 17. apríla 2024, 9:30


Domov
Zdieľať
Diskusia