Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2018, 15:16
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mark Zuckerberg stratil za deň cez 14 miliárd eur z hodnoty svojho majetku

ZAUJÍMAVOSTI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Zakladateľ sociálnej siete Facebook nemohol byť nadšený.

Facebook ani Mark Zuckerberg v posledných hodinách nezažívali najkrajšie chvíle. Sociálna sieť zverejnila svoje finančné výsledky, ktoré napokon nedosiahli hranice odhadované analytikmi z Wall Street, a tak sa akcie spoločnosti začali prepadávať. Včera podvečer začal s akciami Facebooku strácať hodnotu svojho majetku aj samotný Zuckerberg.

Za pár hodín mu majetok klesol o viac ako 14 miliárd eur, zatiaľ čo Facebook stratil až 20 percent svojej hodnoty. Ak by sa negatívny trend potvrdil aj po dnešnom uzatvorení obchodovania na burze, Zuckerberg by stratil viacero pozícií v rebríčku najbohatších ľudí na svete a prišiel by aj o viac než 11,5 miliardy eur, ktoré zarobil v tomto roku.

Samotný Facebook stratil viac než 100 miliárd z vlastnej hodnoty a keby podobný prepad zažil každý miliardár v rebríčku najbohatších ľudí, drvivá väčšina z nich by neprežila s rovnakým úsmevom na tvári ako Mark. Po prepade zostalo Zuckerbergovi na chvíľu menej ako 70 miliárd dolárov, čo je približne 59 miliárd eur, ale až 87 percentám všetkých svetových miliardárov by o svoj status miliardára nadobro prišlo.

Odporúčané
Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili Meta oslovila 6 talentovaných Slovákov, aby svojím umením poukázali na šírenie hoaxov v spoločnosti. Pozri si, čo vytvorili 4. júla 2023, 10:00

Facebook momentálne zažíva ťažké časy, pretože svoje tržby zvýšil o 42 percent, ale nedosiahol predpokladanú hodnotu. Situácii nič nepridávajú ani kritika za narušenie súkromia spred pár mesiacov či nové zákony na ochranu osobných údajov v Európskej únii.


Domov
Zdieľať
Diskusia