Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. júla 2018, 16:22
Čas čítania 0:00
Richard Balog

Virgilove Air Jordan 1, futuristické Y-3 či renovovaná klasika od Converse. Čo nám zatiaľ priniesol svet tenisiek v roku 2018?

MÓDA MÓDA REFRESHER
Uložiť Uložené

Vybrali sme 10 najzaujímavejších párov, ktoré sa dostali na pulty predajní v priebehu prvých šiestich mesiacov aktuálneho roku.

Každoročne uzrú svetlo sveta tisícky párov tenisiek od všetkých možných výrobcov, avšak len zanedbateľné percento z nich je zaujímavé. Práve tá malá časť podarených kúskov nás ale bude dnes "trápiť", keďže sa skrz nasledujúce riadky pozrieme na to vôbec najlepšie, čo priniesol svet tenisiek v prvej polovici roku 2018.

Samozrejme, každý jednotlivec disponuje odlišným vkusom a nikdy sa nedá vyhovieť úplne všetkým, a to ani v prípade výberu tenisiek. Z daného dôvodu by sme preto radi uviedli, že ide o subjektívný výber autora a nestotožňuje sa s celou redakciou.

Každopádne, ak patríš medzi fanúšikov nami obľúbeného módneho segmentu, minimálne zopár párov z tých nižšie by nemalo chýbať ani v tvojej pomyselnej TOP 10. Nebudeme to už zbytočne naťahovať a radšej sa presunieme k podstatnému, poďme teda na to.

P.S. - Výber je zoradený náhodne, bez poradia.


Levi's x Air Jordan 4

Kolaborácia dvoch ikonických značiek, ktoré tu máme druhý rok po sebe opäť dopadlo viac ako dobre. Spojenie denimu a basketbalovej siluety tenisiek znie ako čistá utópia, avšak dizajnéri oboch táborov z toho dokázali vyťažiť maximum.

Jeden z najobľúbenejších modelov z portfólia Air Jordan síce patrí medzi mohutnejšie typy obuvy, avšak biela farba mu dodáva chýbajúcu ľahkosť a vznešenosť, s ktorou zahviezdite aj mimo basketbalové ihriská. Indigo prevedenie už však ani zďaleka nie je také atraktívne.

 

A post shared by END. (@end_clothing) on

Nike React Element 87

Americký športový gigant ide tento rok veľmi tvrdo a hlavní konkurenti mu absolútne nestíhajú. Model React Element 87 je skutočným majstrovským dielom Nike, ktoré v sebe miesi nadčasový dizajn a funkčnosť v podobe pohodlia.

Silueta vyšla zatiaľ v dvoch farebných prevedeniach, pričom obe boli takmer okamžite vypredané a na stránkach ako eBay alebo Grailed sú aktuálne dostupné od cca 200 eur za tmavší variant. Krásou však oplýva predovšetkým decentne transparentná verzia s červenými detailmi.

 

A post shared by EXTRA BUTTER (@extrabutter) on

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Y-3 Kaiwa

Yohji Yamamoto je starý lišiak, ktorý aj vo svojích 74 rokoch dokáže navrhnúť akýkoľvek kus šatstva, respektíve obuvy s dopadom na mladú generáciu určujúcu smerovanie módy. Dokazuje nám to pravidelne a inak tomu nie je ani v prípade tenisiek Kaiwa.

Podsaditá topánka, ktorú sme pred časom zaradili aj medzi to najlepšie v rámci chunky sneakers, je jednoducho neodolateľná.

 

A post shared by Y-3 (@adidasy3) on

 

A post shared by youknow-Y (@youknow__y) on

Off-White x Air Jordan 1

Kreatívny riaditeľ mužskej sekcie v módnom dome Louis Vuitton nezabúda ani na svoj vlastný brand miešajúci high fashion so streetwearom. Dôkazom toho sú stále pokračujúce spolupráce s Nike, respektíve Air Jordan, kde si ikonický model z roku 1985 vypožičal na úpravu už po druhýkrát.

Farebné prevedenie UNC (University North Carolina) je zrejme ešte o kúsok atraktívnejšie ako to prvé, avšak druhým dychom musíme dodať, že Virgil by mal čo najskôr prísť s niečim novým. Dekonštruované prvky a nápisy v úvodzovkách ľudí nebudú baviť večne.

 

A post shared by Off-White™ (@off____white) on

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

adidas Originals Yeezy 500

Hype okolo Kanyeho tenisiek a celkovo kolekcií pre adidas pomaly upadá, čo môžeme pozorovať okrem iného aj na resell sumách, ktoré klesajú každým novým modelom/farebným prevedením. Ide tak trochu o paradox, keďže práve posledné kúsky sú pozerateľné a nevyzerajú ako prezúvky z čínskeho obchodu na trhovisku.

Yeezy 500 sa vezú na vlne chunky sneakers a svojimi jednoduchými farebnými schémami sú naozaj trefou do čierneho za pomerne prijateľnú cenu (retail bol 200 €).

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

 

A post shared by Chong Eddy (@chong_ed) on

Vans Vault x FDMTL Classic Slip-On LX

Nesmrteľná klasika, ktorá by nemala chýbať v žiadnom topánkovníku a hodí sa takmer ku všetkému, vrátane Versace županu. Priblížne takto by sme mohli stručne charakterizovať model Classic Slip-On.

Patchwork je v posledných sezónach veľmi vyhľadávanou záležitosťou, čo neušlo pozornosti ani ľuďom vo Vans, ktorí si okrem bežných releasov pripravili aj exkluzivitu v kolaborácii s japonským majstrom denimu FDMTL. Výsledok je skvostný a nás len mrzí, že sa nám nepodarilo mať dostatočne rýchle prsty.

 

A post shared by END. (@end_clothing) on

Dior B-22

Aký by to len bol výber, keby sme neuviedli aspoň jeden high fashion model tenisiek, ktoré si nemôže dovoliť každý? Irelevantný. Preto sme sa rozhodli vybrať najnovší počin francúzského módneho domu s podsaditým vzhľadom dominujúcim celému trhu už niekoľko mesiacov.

Dior je spojený predovšetkým s eleganciou a noblesou, avšak zdá sa, že po príchode Kima Jonesa sa obráti aj na mladšie generácie sledujúce aktuálne trendy. Či ide o dobrý krok, necháme už na vašom posúdení, ale kúsok zo záberov nižšie rozhodne stojí za pozornosť/kúpu.

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

adidas x Raf Simons Ozweego 3

Silueta, ktorá je mnohými ľuďmi označená ako škaredá a neforemná, avšak my na dielo belgického mága nemôžeme povedať krivého slova. Topánka s cenovkou (360 €) na úrovni high fashion kúskov sa nehodí ku všetkému a taktiež každému, preto neodporúčame nákup cez internet bez predchádzajúceho vyskúšania.

Jeden z mála modelov značky adidas, ktorý môže zaujímavosťou a dizajnom konkurovať výrobkom Nike. Máte už svoj vlastný pár?

 

A post shared by やま (@yammw._.w) on

NikeLab x ACRONYM Air VaporMax Flyknit Moc 2

Techwear je budúcnosť módneho priemyslu, a to bez ohľadu na Errolsona Hugha a jeho ukončenie spolupráce s NikeLab - ACG, ktoré sa vrhne na retro z prelomu tisícročí. Veľká škoda pre amerického výrobcu, ktorý s CEO značky ACRONYM vyplnil dieru na trhu.

Air VaporMax už od prvých skíc polarizuje spoločnosť na dva tábory, a to na odporcov všetkého inovatívneho a na jej fanúšikov, ktorí sú schopní túto siluetu obliecť takmer ku všetkému, čo nie vždy dopadne podľa očakávaní. Vylepšená verzia bez šnurovania s množstvom detailov odkazujúcich na Errolsonov brand je hneď po kolaborácii s CDG druhým najlepším variantom, ktorý navyše vychytáte v zľavách. 

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Tyler, the Creator x Converse One Star Golf le FLEUR

Americký raper doslova vzkriesil značku patriacu pod konglomerát Nike a takmer zabudnutým kúskom One Star vrátil Converse späť do hry. Prvotné farebné kombinácie boli vypredané v priebehu pár minút a hype pretrváva aj s ďalšími pribúdajúcimi prevedeniami, ktoré dokážu očariť. 

Môže za to hneď niekoľko faktorov na čele so samotným Tylerom, the Creatorom, neopozeraným vzhľadom a taktiež vkusne vybranými farbami. Bonusom je cena, ktorá by nemala ohroziť ani študentské rozpočty. 

 

A post shared by Tyler (@feliciathegoat) on

 

A post shared by GOLF WANG (@golfwang) on

V prípade, že sa o módne dianie zaujímate trochu bližšie, určite nezabudnite navštíviť ani našu stránku Móda Refresher, ktorá vám poskytne vždy len tie najzaujímavejšie a najhorúcejšie informácie z módneho sveta. Ďakujeme vám za podporu!

Anketa:
Ktoré z nami vybraných tenisiek sú podľa vás tie najlepšie za prvý polrok roku 2018?
Levi's x Air Jordan 4
Nike React Element 87
Y-3 Kaiwa
Off-White x Air Jordan 1
adidas Originals Yeezy 500
Vans Vault x FDMTL Classic Slip-On LX
Dior B-22
adidas x Raf Simons Owzeego 3
NikeLab x ACRONYM Air VaporMax Flyknit Moc 2
Tyler, the Creator x Converse One Star Golf le FLEUR
Iné
Levi's x Air Jordan 4
14 %
91 Hlasov
Nike React Element 87
11 %
71 Hlasov
Y-3 Kaiwa
5 %
35 Hlasov
Off-White x Air Jordan 1
19 %
126 Hlasov
adidas Originals Yeezy 500
8 %
55 Hlasov
Vans Vault x FDMTL Classic Slip-On LX
6 %
37 Hlasov
Dior B-22
4 %
26 Hlasov
adidas x Raf Simons Owzeego 3
7 %
47 Hlasov
NikeLab x ACRONYM Air VaporMax Flyknit Moc 2
7 %
46 Hlasov
Tyler, the Creator x Converse One Star Golf le FLEUR
13 %
83 Hlasov
Iné
5 %
33 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia