Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2018, 2:03
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Starbucks zaviedol špeciálne benefity pre transgender zamestnancov. Preplatí im operáciu pŕs či transplantáciu chlpov

ZAUJÍMAVOSTI KÁVA
Uložiť Uložené

Progresívna spoločnosť myslí aj na transgender ľudí.

Starbucks rozhodne patrí medzi spoločnosti, ktorým na srdci leží blaho svojich zamestnancov. Okrem platu je súčasťou ich zamestnania aj hromada pracovných benefitov, ktoré pracovníkom spríjemňujú životy po všetkých stránkach. Posledná várka benefitov tentokrát zasiahla transgender zamestnancov. V USA hradilo zdravotné poistenie zamestnancov Starbucks operácie za účelom zmeny pohlavia už od roku 2012.

Už to je pomerne nezvyčajné, americký Starbucks však rozširuje benefity transgender ľudí aj na všetky zákroky, ktoré zmenu pohlavia sprevádzajú. Reč je tak o operácii tváre, o úprave poprsia či o transplantácii ochlpenia. Firma benefity pripravila v spolupráci so Svetovou organizáciou pre zdravie transgender ľudí a hlavným cieľom nového balíčku je, aby sa ľudia jednoducho dobre cítili vo svojej koži. Šťastný pracovník pozitívne vplýva na zákazníka.

Navyše, téma transgender ľudí je v mnohých kontextoch stále ošemetná, konverzáciu však treba viesť. Ako uvádza Trend, z výskumov Americkej nadácie pre prevenciu samovrážd sa až 41 % dospelých členov transgender komunity pokúsilo o samovraždu. Nesmieme preto zatvárať oči.

Domov
Zdieľať
Diskusia