Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2018, 19:24
Čas čítania 0:00
Sona O.

Deťom, ktoré uviazli v jaskyni v Thajsku, chcú nainštalovať internet. Budú tak môcť komunikovať s rodinami

ZAUJÍMAVOSTI JASKYŇA THAJSKO
Uložiť Uložené

Záchrana uväznenej skupiny je náročná. Vláda sa zatiaľ aspoň snaží o inštaláciu optického kábla.

Ako sme už na Refresheri spomínali, deti stratené v Thajskej jaskyni sa po 9 dňoch našli živé. Záchranári však majú vážne problémy s ich vyslobodením, pretože jediná cesta vedúca von z jaskyne je zaplavená. V jaskyni sú už od 23. júna.

Thajská vláda teraz pracuje na tom, aby mohla deti spojiť s okolitým svetom. Do jaskyne im plánuje nainštalovať optický kábel, ktorý im zabezpečí pripojenie na internet. Pod zemou je uväznených 12 chlapcov a ich tréner.

K prvému pokusu o inštaláciu došlo už v utorok, no elektronika bola vodou poškodená. Akonáhle sa im inštalácia podarí, chlapci sa budú môcť spojiť so svojimi rodinami pomocou video hovoru.

Chlapci sú všetko členmi futbalového tímu veku 11 až 16 rokov a ich tréner má 25. Vláda im zatiaľ dáva lekcie plávania a potápania, aby tak v krajnom prípade mohli z jaskyne preplávať na slobodu. Skupinu našli v pondelok a odvtedy s nimi neustále komunikujú záchranári, doktori, psychológovia aj námorníctvo. 

Jaskyňu náhle zaplavilo z dôvodu obdobia dažďov v Thajsku. Keď do nej v 23. júna futbalový tím vstúpil, bola pravdepodobne suchá, no dážď cestu von úplne zablokoval bahnom a troskami jaskyne. Najhoršie je, že obdobie dažďov sa ani náhodou neschyľuje ku koncu a voda bude pravdepodobne iba stúpať

Domov
Zdieľať
Diskusia