Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. júla 2018, 12:03
Čas čítania 0:00
Sona O.

Bobria hrádza, Bojnický zámok či wellness v prírode. Navštív tie najromantickejšie miesta na Slovensku

ZAUJÍMAVOSTI HISTÓRIA TURISTIKA
Uložiť Uložené

Chystáš sa stráviť dovolenku na Slovensku so svojou polovičkou? Toto sú tie najromantickejšie miesta, ktoré by ste spolu mali navštíviť.

Romantiky nikdy nie je dosť a cez leto už vôbec nie! Chcete spolu tento rok prežiť naozaj nezabudnuteľné leto, ktoré si užijete obaja? Či už preferujete relax, históriu, šport alebo prírodné krásy, z nášho zoznamu si určite vyberiete niečo pre seba. Ponúkame ti tie najkrajšie miesta na Slovensku pre zaľúbencov.

Relax

Wellness & Spa Zochova Chata

Iba 34 kilometrov od Bratislavy nájdeš jedno z najkrajších wellness a spa centier na Slovensku. Nachádza sa v pokoji bukového lesa v hoteli Zochova Chata, v oblasti známej ako Modra-Piesok. Užiť si tu môžeš bazén, saunový svet aj masáže. 

Priestor na plávanie je síce trochu menší, a to iba 15x4 metra, takže ak si chceš poriadne zaplávať, asi zvoľ radšej inú destináciu. Pokiaľ ti ale takýto bazénik stačí na relax, užiť si ho môžeš aj s krásnym výhľadom na prírodu vôkol. 

Vyskúšaj si aj vírivku s farebným podsvietením s tvojou obľúbenou farbou. To, čo je však absolútnym topom tohto wellness, na teba čaká až v noci. Hotel totiž ponúka plávanie pri svite mesiaca

Zabudni na uzavreté a sterilné sauny. Čakajú tu na teba 4 štýlové sauny aj zážitkové sprchy

Ak sa so svojou polovičkou rozhodneš skombinovať bazén, sauny aj masáž naraz, luxusný wellness si môžeš dopriať už od 30 eur.

Bobria hrádza, Bojnický zámok či wellness v prírode. Navštív tie najromantickejšie miesta na Slovensku
Zdroj: Hotel Zochova chata
Bobria hrádza, Bojnický zámok či wellness v prírode. Navštív tie najromantickejšie miesta na Slovensku
Zdroj: Hotel Zochova chata

Kúpele Zelená žaba

Iba máloktoré kúpele majú tak cool dizajn ako Zelená žaba. Dopraj si deň plný romantiky v 4 saunách a vonkajšom ochladzujúcom bazéne. K dispozícii je fínska, bylinková, parná sauna i infrasauna, a to všetko priamo v lese. 

Vliezť si môžeš aj do luxusnej vírivky

2-hodinový vstup ťa vyjde na prijateľnú sumu 13 eur

Kúpele nájdeš v Trenčianskych Tepliciach v blízkosti lokality známej ako Baračka. 

Bobria hrádza, Bojnický zámok či wellness v prírode. Navštív tie najromantickejšie miesta na Slovensku
Zdroj: Zelená žaba

Oravský háj

Ideálne miesto pre oddych v srdci oravskej prírody sa nachádza v oblasti Brezovice. Podobne ako Zochova chata, aj Oravský háj ponúka priestor na ubytovanie. Predĺžený víkend si môžeš užiť v moderných chatkách postavených v parku medzi alejami stromov.

Odporúčané
KVÍZ: Spomeň si na hodiny dejepisu. Ako dobre si pamätáš prelomové objavy a vynálezy? KVÍZ: Spomeň si na hodiny dejepisu. Ako dobre si pamätáš prelomové objavy a vynálezy? 21. apríla 2024, 10:00

V rámci wellness na teba čaká krytý 12 metrový bazén aj rovnako veľký vonkajší bazén ideálny cez horúce letné dni. Nechýba ani vírivka, masáže, sauna či solárium.

2-hodinový vstup ťa vyjde na 15 euro na osobu. 

Bobria hrádza, Bojnický zámok či wellness v prírode. Navštív tie najromantickejšie miesta na Slovensku
Zdroj: Oravský háj

História

Bojnický zámok

Tento zámok je jednoznačne jedným z najkrajších na celom Slovensku. Čarovné miesto je každoročne dejiskom festivalu strašidiel, ale aj iných kultúrnych podujatí. 

Očarí ťa nielen krásnou architektúrou, ale aj neopakovateľnou atmosférou a patrí medzi tie najideálnejšie miesta na romantický výlet. 

Ak si myslíš, že klasická denná prehliadku môže byť nuda, vyskúšaj si zámok pozrieť v noci. Pokiaľ si študent, tak za dennú prehliadku zaplatíš 5 eur a 8 eur minieš na nezľavnený vstup. Počas leta sa na zámku bude konať aj letný hudobný festival, ktorý ti pobyt môže určite iba spríjemniť. 

V blízkosti zámku sa nachádza aj známa Bojnická ZOO, park a mesto ako také tiež stojí za prehliadku. 

Bobria hrádza, Bojnický zámok či wellness v prírode. Navštív tie najromantickejšie miesta na Slovensku
Zdroj: SNM - Múzeum Bojnice

Čachtický hrad

Dnes už je iba zrúcaninou, no do začiatku 18. storočia bol dôležitou súčasťou slovenských dejín. Je opradený množstvom legiend a hovorí sa mu aj "tajomný hrad v Karpatoch". Známy je hlavne vďaka Alžbete Báthoryovej, ktorá hrad obývala na prelome 16. a 17. storočia.

Krvavá grófka dala podľa povier zabiť až 600 mladých žien, aby sa potom mohla kúpať v ich krvi a zostať tak navždy mladou. 

Mrazivá história hradu iba pridáva na jeho mystickej atmosfére. Nachádza sa iba 8 kilometrov od Nového Mesta nad Váhom a približne 2 kilometre od obce Čachtice. Vypálený bol počas stavovských povstaní v roku 1708 a odvtedy z neho zostala iba ruina.

Bobria hrádza, Bojnický zámok či wellness v prírode. Navštív tie najromantickejšie miesta na Slovensku
Zdroj: cachtickyhrad.eu

Múzeum oravskej dediny

Iba 3 kilometre od známeho turistického centra Zuberec nájdeš jeden z najkrajších prírodných skanzenov. Tvorí ho 20 hektárov územia s pre Oravu typickými domčekmi a ľudovými stavbami z jednotlivých regiónov.

Odporúčané
Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora Suka z Buchenwaldu: dekorácie si vyrábala z kože židovských väzňov, organizovala sexuálne orgie pre veliteľov tábora 18. apríla 2024, 12:30

Prejsť sa tu môžeš cez Dolnooravský rínok reprezentujúci bohatšiu časť územia, Mlynicu pri potoku ukazujúcu hlavne charakteristické hospodárske stavby, Zamagurskú ulicu s domami bohatých a stredných roľníkov a Goralské lazy, ktoré reprezentujú najchudobnejšiu časť Oravy.

V auguste to dokonca zastihneš Podroháčske folklórne slávnosti, ktoré sú živelnou ukážkou slovenských tradícií a ľudovej kultúry. 

Bobria hrádza, Bojnický zámok či wellness v prírode. Navštív tie najromantickejšie miesta na Slovensku
Zdroj: muzeumzuberec.sk

Príroda a turistika

Prosiecka a Kvačianska dolina

Medzi tie najkrajšie a romantikou presiaknuté miesta na Slovensku určite patria Prosiecka a Kvačianska dolina na Liptove. Prejsť ich môžeš cez funkčný náučný chodník približne za 6 hodín

Celá trasa vedia popri malebných dolinách, ktoré miestami poskytujú dych vyrážajúce pohľady na krásnu slovenskú prírodu. 

Podobne ako v Slovenskom raji, aj na Liptove si užiješ menší adrenalín v podobe rebríkov, vysokých skalných stien a tiesňav.

Snáď najromantickejšími bodmi túry sú vodopád Červené piesky a zelená lúka Svorad. Navštíviť môžeš aj dva vodné mlyny, Brunčiakovský a Gejdošovský, nachádzajúce sa iba 90 minúť od Kvačianskej doliny. V nej si užiješ krásny výhľad z Roháčov

Túra nie je náročná, a preto je vhodná aj pre menej skúsených turistov, avšak uisti sa, že máš dostatočne dobrú kondičku na 6 hodín šľapania.

Devínska kobyla

Národná prírodná rezervácia sa rozprestiera v Bratislave popri rieke Morava, ktorá sa v tejto oblasti vlieva do Dunaja. Na jej vrchol sa dostaneš pohodlne asfaltovou cestu z Devínskej Novej Vsi aj z Devína.

Odporúčané
Fascinujúci príbeh modrej rodiny Fugateovcov: modrá koža sa dedila niekoľko generácií, v Kentucky ich považovali za dôkaz diabla Fascinujúci príbeh modrej rodiny Fugateovcov: modrá koža sa dedila niekoľko generácií, v Kentucky ich považovali za dôkaz diabla 13. apríla 2024, 9:30

Miesto je skutočným rajom na oddych priamo v hlavnom meste. Krásna príroda, pokoj a neopakovateľné pohľady na rieku. Atmosféru dokonale dopĺňa aj paleontologická oblasť Sandberg, ktorá je dôkazom, že do nášho územia pred 180-miliónmi rokov zasahovalo more.

Navštíviť tu môžeš napríklad paleopieskovisko, kde sa nachádza kostra treťohorného tuleňa aj štvrtohorného nosorožca srstnatého, lavičku v tvare vzácneho motýľa modráčika rozchodníkového aj hmyzí hotel

Dunajské vodné mlyny

Neodmysliteľnou súčasťou Žitného ostrova sú dnes malebné Dunajské mlyny. Najstarší mlyn na tomto území existoval už v roku 1595 a odvtedy si atrakcia zachováva svoju tradíciu. V porovnaní s minulosťou sa však zo stoviek mlynov zachovalo iba pár. Na Malom Dunaji momentálne nájdeš presne štyri takéto stavby, a to v Kolárove, Tomášíkove, Jahodnej a Jelke.

Prechádzka popri nich je skutočne neopakovateľným zážitkom, niektoré z mlynov sú dokonca kultúrnou pamiatkou.

Bobria hrádza

Hrádza sa nachádza na vodnej nádrži Kuchyňa. Je to ideálne miesto na romantickú prechádzku popri vode cez drevený mostík na nenáročnom náučnom chodníku.

Odporúčané
Turistika – šport pre každého. Toto sú dôvody, prečo si ju zamiluješ Turistika – šport pre každého. Toto sú dôvody, prečo si ju zamiluješ 13. apríla 2024, 9:00

Celú lokalitu dokážeš prejsť približne za pol hodinu, takže ti ešte určite zostane čas na malý piknik či fotografickú zastávku, keďže toto miesto ich ponúka skutočne neúrekom. 

300 metrov dlhý most poskytuje prekrásne výhľady na prírodu Malých Karpát

Domov
Zdieľať
Diskusia