Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2018, 17:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Kanade ti pošta doručí marihuanu priamo pred dvere. Vďaka novému zákonu bude služba úplne legálna

ZAUJÍMAVOSTI KANADA MARIHUANA
Uložiť Uložené

Skončili časy ilegálneho objednávania marihuany cez poštu.

Svet pred pár dňami obleteli správy o tom, že Kanada bude len druhou krajinou na celom svete, ktorá oficiálne na svojom území zlegalizuje užívanie marihuany. Uruguaj sa už dávnejšie stal prvou a zatiaľ čo viaceré americké štáty rastlinu zlegalizovali rovnako, na federálnej úrovni žiadna legalizácia pokrývajúca celé Spojené štáty americké neexistuje.

Aj preto neexistuje možnosť, ako si v USA legálne objednať marihuanu na rekreačné účely priamo cez štátnu poštu. V Kanade však bude situácia rozdielna. Kanadská vláda už pri oficiálnom oznámení uviedla, že legalizácia by mala prísť presne 17. októbra 2018 a rastlina bude dostupná pre každého človeka nad 18 či 19 rokov, čo už si vedia upraviť samotné provincie. Medicínska marihuana je v Kanade legálne už dlhé roky a od roku 2013 si ju mohli osvedčení pacienti objednať aj poštou, lenže po októbri si bude môcť hocikto objednať cez štátnu poštu aj marihuanu na rekreačné užívanie.


Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Kanadská pošta pridala po oficiálnom vládnom oznámení aj vlastné stanovisko, v ktorom ujasňuje, že po legalizácii nebude záujemcom stáť nič v ceste, aby si marihuanu objednali priamo domov. Pri odovzdávaní balíčkov budú poštári vyžadovať dokument preukazujúci dosiahnutý vek, aby mohli regulovanú marihuanu zveriť do správnych rúk, ale už sa nikto nebude musieť báť, že mu náhodou zásielku otvoria a nájdu nelegálnu marihuanu, ktorú si tisíce Kanaďanov objednávajú z čierneho trhu.

Už v roku 2016 sa pritom objavili správy o tom, ako by predaj marihuany prostredníctvom pošty mohol zachrániť celú kanadskú poštu, pretože náklady a profit neboli vždy vyvážené. Zamestnanci tak dostali informáciu, že po 17. októbri musia zopár týždňov očakávať mimoriadne zvýšený počet balíkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia