Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2018, 12:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V slovenskom kostole si pivo načapuješ 24 hodín denne. Výčap nechal farár zriadiť po vzore prvých kresťanov

ZAUJÍMAVOSTI PIVO
Uložiť Uložené

Obec Sklené Teplice si svoj kostol vychvaľuje.

Kostol v kúpeľnej obci Sklené Teplice dostal novú atrakciu, akú by si zrejme nikde inde na Slovensku nenašiel. Farár Vít Tužinský sa podľa vlastných slov nechal inšpirovať tradíciami z histórie a nechal priamo z okna kostola vytvoriť samoobslužný výčap. Z jednej pípy si vieš načapovať pivo a z druhej zase nealko, aby si pochutil naozaj každý. Farár nad zriadením výčapu rozmýšľal dlho a naviedli ho k tomu spomínané zvyklosti prvých kresťanov, ktorí sa prišli do kostola pomodliť, ale hneď z neho neodchádzali.

Po skončení omše zostávali v spoločnom kruhu, jedli, pili a rozprávali sa o tom, čo sa deje. Aj on chcel v Sklených Tepliciach ľudí trochu zblížiť, a preto funguje výčap 24 hodín denne a na samoobslužnom princípe. Je skrytý za mrežami v pootvorenom okne kostola, takže si pivo môže prísť načapovať úplne každý sám.

Netreba na to žiadny obslužný personál a aj keď nikto výčap celý deň nekontroluje, ľudia zatiaľ zodpovedne za svoje nápoje platia. Kostol stojí pol litra piva 22 centov, tak od návštevníkov žiadajú za jeden pohár presne 22 centov, pričom zlodeji sa zatiaľ neukázali. Zaujímavá atrakcia už prilákala množstvo miestnych obyvateľov aj návštevníkov kúpeľov, takže kiežby podobný výčap zriadilo oveľa viac kostolov.

Kompletnú reportáž nájdeš na stránke televízie Markíza.

V slovenskom kostole si pivo načapuješ 24 hodín denne. Výčap nechal farár zriadiť po vzore prvých kresťanov
Zdroj: Televízia Markíza
Domov
Zdieľať
Diskusia