Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júna 2018, 13:32
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenská polícia oslavuje prvý letný deň odvážnou fotkou policajtky pri bazéne. Z viacerých strán sa na inštitúciu valí kritika

ZAUJÍMAVOSTI SEXIZMUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Ako štátny orgán by polícia mohla byť reprezentatívnejšia.

Facebooková stránka našej polície sa stala už notoricky známou vďaka administrátorovi, ktorý si občas dáva servítku pred ústa a nebojí sa okomentovať akúkoľvek situáciu, či už trefne alebo nevhodne. Pri príležitosti príchodu prvého letného dňa sa naša polícia rozhodla osláviť túto príležitosť pomocou fotografie na sociálnej sieti, lenže zrejme nedomyslela dôsledky jej zverejnenia.

O momentku sa počas náboru kandidátov do policajného zboru postaral fotograf Peter Brenkus, pričom jej najzaujímavejšou časťou by mali byť spadnuté okuliare na tvári potenciálneho budúceho policajta. Hneď po skoku do bazénu sa mu zosunuli z očí na ústa, ale nestrácal čas ich zbytočným upravovaním, a radšej sa sústredil na svoj výkon. Zhodou okolností dozerala na plavcov neznáma policajtka, ktorá sa popri bazéne prechádzala logicky oblečená len v plavkách.

Už na prvý pohľad musí byť človeku jasné, že fotografia nie je úplne nevinná a hodila by sa skôr na sexistickú reklamu, ako na oficiálny profil štátnej inštitúcie reprezentujúcej celú krajinu. Policajtov za uverejnenie fotografie kritizovalo viacero známych aj neznámych osobností, pretože práve polícia by mala slúžiť ako autorita poukazujúca na to, že na ženy sa nepozerá len ako na sexuálne objekty.

Na druhej strane, ani Refresher nie je v tejto oblasti nevinný. Prvý letný deň sme oslávili aj pomocou našej Barbory Bakošovej v bazéne, lenže my nereprezentujeme celé obyvateľstvo Slovenska. Je pravda, že naša kritika môže vyznieť pokrytecky, ale snáď všetci spoločne uznáme, že na oficiálnej stránke slovenskej polície podobný príspevok nemá čo hľadať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia