Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. júna 2018, 17:41
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tínedžeri zničili 320 miliónov rokov starý skalný fenomén za pár sekúnd. Na mieste ešte aj vyryli svoje mená

ZAUJÍMAVOSTI PRÍRODA
Uložiť Uložené

Skupina hlúpych tínedžerov nemala ku prírodnej pamiatky žiadny rešpekt.

Nedávno bola zverejnená štúdia, podľa ktorej každá nová generácia je postupne hlúpejšia. Aj keby si to mu nechcel veriť, pri pohľade na spúšť, ktorú za sebou nechala partia tínedžerov v Anglicku, ti nič iné nezostáva. Prírodný skalný fenomén s názvom Brimham Rocks existuje posledných 320 miliónov rokov. Turisticky veľmi obľúbené miesto obsahuje množstvo skál a kameňov v dokonalej rovnováhe bez toho, aby sa kývali či padali.


Angličania miesto označili za oblasť s neprehliadnuteľnou prírodnou krásou, lenže partii tínedžerov žiadne označenie nevadilo. Turisti zostali zaskočení a nahnevaní, keď nedávno objavili namiesto skaly v rovnováhe len skalu rozbitú na tisíce kúskov. Hneď od začiatku bolo jasné, že skala po 320 miliónoch rokov vývoja nespadla sama od seba, ale majú ju na svedomí ľudia. Hlupáci boli na svoj čin hrdí natoľko, že po zničení skaly si na mieste vyryli vlastné mená, aby každý vedel, kto bol schopný spraviť niečo podobne nechutné.

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš slovenské hory len podľa fotky? KVÍZ: Spoznáš slovenské hory len podľa fotky? 8. februára 2024, 12:30

Prípad sa mal odohrať ešte 1. júna pred deviatou večer. Škodu, ktorú tínedžeri spôsobili, je podľa polície nevyčísliteľná a skalný masív zanechala padajúca skala v potenciálne nebezpečnom stave. Polícia momentálne získava akékoľvek informácie o ľuďoch zodpovedných za prírodnú katastrofu, ale nevedno, ako by mohli mladí muži a možno aj ženy svoje činy vynahradiť. Prehistorický fenomén už nikto nevráti späť.


Domov
Zdieľať
Diskusia