Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júna 2018, 10:07
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pri budúcej potope sa neutopíš, po Bratislave rozvešali záchranné kolesá. Obyvatelia hlavného mesta sa na nedávnej búrke dobre zabávajú

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Potopa už nebude predstavovať žiadny problém.

Pred týždňom sa naše hlavné mesto na zopár hodín ponorilo pod vodnú hladinu. Silná prietrž mračien spôsobila, že viaceré podchody a podjazdy zostali kompletne zaplavené vodou, a tak skolabovala cestná aj električková doprava. Našli sa aj odvážlivci, ktorí sa na svojich bicykloch či automobiloch snažili dostať cez zaplavené ulice, ale pravdepodobne väčšina z nich dopadla ako šoféri viacerých áut v podjazdoch a zúfalo sledovali, ako ich štvorkolesové tátoše objíma voda. 

V bratislavskej mestskej časti Rača, kde bola situácia rovnako kritická ako vo viacerých iných častiach hlavného mesto, si však z potopy vedia aj vystreliť. Popri ceste sa tam na stĺpoch najnovšie začali objavovať záchranné kolesá. Nejde o žiadne profesionálne kolesá, ktoré by si mohol vidieť na zaoceánskych lodiach, ale o nafúkané pomôcky na plávanie, ktoré by ti však vedeli pri obrovskej potope pomôcť.

Obyvatelia Rače si zrejme uvedomili, že mesto na nich nebude mať v prípade prívalových dažďov žiadny čas, a tak si svoje životy chcú ochrániť aj sami. Pri búrke stačí koleso zo stĺpa strhnúť a navliecť ho na seba, vďaka čomu budeš môcť komfortne počkať na hasičov a záchranárov bez toho, aby si sa utopil. Kiežby sme na to boli mysleli aj pred týždňom. Koniec koncov, vraj v Rači chýba už len mólo a požičovňa vodných bicyklov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia