Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2018, 14:33
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Ani kvalitný výkon nestačil Slovákom na výhru. Zo zápasu so Švédskom si odnášajú cenný bod!

ŠPORT DÁNSKO HOKEJ SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po dvoch výhrach čelila naša reprezentácia náročnému súperovi, ktorý je obrovským favoritom turnaja - Švédsku.

Hokejový šampionát 2018 je v plnom prúde. Máme za sebou približne polovicu základnej časti a Slovákom zatiaľ vyšlo všetko, s čím sme pred začiatkom rátali minimálne na základe papierových predpokladov. Po štyroch zápasoch sme mali na konte príjemných sedem bodov a dobrou správou tiež bolo, že sme ešte nemuseli vyťahovať kalkukačky. Všetci však zároveň vedeli, že budeme čeliť trom veľmi náročným súperom z Ruska, Bieloruska a Švédska.

A práve dnes bol na programe zápas s posledným menovaným reprezentačným výberom. Tri korunky boli pochopiteľne obrovským favoritom a svoju dominanciu si od prvých minút presadzovali aj na ľade. Švédi mali navrch nielen opticky. V ich prospech hovorili aj štatistiky počtu striel a čas strávený v našej obrannej tretine.

Napriek tomu sme sa však dokázali z času na čas strelecky presadiť a v polovici prvej tretiny dokonca streliť prvý gól z hokejky Jurča. Do konca tretiny sme však vedenie udržať nedokázali a súper po dvoch góloch v rade otočil skóre vo svoj prospech. Hra sa v podobnom duchu niesla aj počas druhej tretiny.

Odporúčané
KVÍZ: Pamätáš si všetkých hokejistov, ktorí získali zlatú medailu na majstrovstvách sveta v roku 2002?   KVÍZ: Pamätáš si všetkých hokejistov, ktorí získali zlatú medailu na majstrovstvách sveta v roku 2002? 7. mája 2024, 15:30

Už po piatich minútach vďaka tlaku dokázal švédsky tím zvýšiť náskok, ale inak bol strelecky oveľa pasívnejší v porovnaní s prvou dvadsaťminútovkou. Ďalší slovenský gól prišiel v oslabení, keď sa Ďalogovi podarilo za pomoci Nagya dostať do úniku. Marek sa už v skoro samostatnom nájazde nemýlil. Stav 3:2 vydržal až do konca tretiny.

Ani kvalitný výkon nestačil Slovákom na výhru. Zo zápasu so Švédskom si odnášajú cenný bod!

Do tretieho dejstva sme vstúpili aktívne a na hráčoch Slovenska bolo vidieť, že cítia šancu dostať toto náročné stretnutie aspoň do predĺženia. Dôkazom bol Nagyho vyrovnávajúci gól na 3:3 a následne vyrovnanie hry na ľade. Slováci boli razom sebavedomejším tímom a dokonca v niektorých momentoch dostávali Švédov pod tlak. Náš tím bol lepší, vytváral si viac šancí a súperovi znepríjemňoval život, ako to len šlo. 

Rozhodovali teda posledné minúty, v ktorých sme mali stále výrazne navrch. Ani z väčších príležitostí sme však nedokázali zaznamenať gól, a tak sa muselo predlžovať. V hre 3 na 3 boli stále papierovým favoritom Švédi, na ľade bola hra viac než vyrovnaná. Teda až do poslednej minúty, kedy fauloval Marek Ďaloga. Túto výhodu už súper dokázal premeniť a zo zápasu si odnášame jeden bod. 

Domov
Zdieľať
Diskusia