Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2018, 10:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Adidas znechutil internet novou kolekciou zo Sovietskeho zväzu. Na sociálnych sieťach si značka za retro oblečenie vyslúžila vlnu kritiky

ZAUJÍMAVOSTI ADIDAS
Uložiť Uložené

Známa spoločnosť si na internete vyslúžila vlnu negatívnych reakcií.

Z času na čas sa skoro každej spoločnosti podarí urobiť ťah, ktorý znechutí polovicu internetu. Nevedno, nad čím rozmýšľali v spoločnosti adidas, keď predstavili svoju novú kolekciu inšpirovanú Sovietskym zväzom. Na stránke značky si mal k dispozícii viacero kusov oblečenia od tričiek, dresov až po tielka. Každé z nich malo na sebe veľký nápis USSR a na hrudi dokonca nechýbal ani sovietsky symbol.

Zaskočené zostalo aj litovské ministerstvo zahraničných vecí

Adidas znechutil internet novou kolekciou zo Sovietskeho zväzu. Na sociálnych sieťach si značka za retro oblečenie vyslúžila vlnu kritiky
Zdroj: Twitter

Adidas si možno myslel, že netradičnou kolekciou zaujme aj na ruskom trhu krátko pred začiatkom futbalových majstrovstiev sveta, lenže opak sa stal pravdou. Netrvalo dlho a kolekciu si všimli desiatky nespokojných zákazníkov, ktorí neverili vlastným očiam.

Na sociálnych sieťach začala silná kampaň proti známej značke, pričom do debaty sa nezapojili len obyčajní užívatelia, ale aj litovské ministerstvo zahraničných vecí. Ľudia nevedeli pochopiť, ako môže adidas predávať podobnú kolekciu aj napriek tomu, že Sovietsky zväz je zodpovedný na smrť desiatok miliónov ľudí, či už priamo alebo nepriamo.

Odporúčané
Retro tenisky Adidas zažívajú zlaté časy. Toto je TOP 10 aktuálne najviac trendy modelov, ktoré kúpiš aj za 80 eur Retro tenisky Adidas zažívajú zlaté časy. Toto je TOP 10 aktuálne najviac trendy modelov, ktoré kúpiš aj za 80 eur 29. marca 2024, 15:30


Krajiny ako Litva či Lotyšsko sa dodnes spamätávajú z desaťročí, ktoré strávili pod sovietskou nadvládou a kolekcia propagajúca Sovietsky zväz im rozhodne neprišla vtipná ani vhodná. Na Twitteri sa objavili aj ironické odkazy o tom, či nechce adidas vyrobiť rovno kolekciu podporujúcu všetky známe totalitné režimy z histórie, pretože niekto by si určite kúpil aj tričko s nacistickým hákovým krížom. Napriek tomu adidas kolekciu zo svojich obchodov neodstránil a zopár nadšených zákazníkov spoločnosť chváli za nápad predávať retro dresy, šaty či tričká.



 

Domov
Zdieľať
Diskusia