Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. apríla 2018, 18:10
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Vedci vytvorili aplikáciu, ktorá ti povie, ako veľmi si zhúlený. Am I Stoned? zistí, či si pod vplyvom THC

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Americkí vedci prišli s aplikáciou, ktorá sa niektorým ľuďom naozaj zíde.

Aj napriek tomu, že práve vedecký a technologický pokrok sú tým, čo ľudstvo posúva raketovým spôsobom dopredu, väčšinu objavov, zistení a vynálezov bežný človek nevyužije a slúžia najmä pre ďalších vedcov alebo veľmi špecifické skupiny spotrebiteľov.

Projekt vedcov z University of Chicago však môže byť užitočný hromade ľudí. Vyvinuli totiž pozoruhodnú aplikáciu s priamočiarym názvom Am I Stoned?, čo v preklade znamená jednoducho: Som zhúlený? Aplikácia ešte nie je dostupná verejnosti, no vedci ju už stihli oficiálne odprezentovať.

Jej úlohou je zistiť, či si pod vplyvom účinnej látky obsiahnutej v marihuane, známej ako THC. Jej účinky významným spôsobom ovplyvňujú ľudskú psychiku. Aplikácia ti dá štyri úlohy, napríklad striedavo ťukať na obrazovku dvomi prstami, podľa ktorých dokáže odhadnúť, ako si vlastne na tom.

Vedci ju vyvinuli na základe porovnávania výkonov ľudí pod vplyvom THC a tých v kontrolnej skupine. Samozrejme, prvé dni aplikácia ešte nebude dokonalá, no vedci oznámili aj sériu aktualizácií, aby appku pripravili aj na všemožné účinky nezvyčajnejšieho charakteru.

Vedci vytvorili aplikáciu, ktorá ti povie, ako veľmi si zhúlený. Am I Stoned? zistí, či si pod vplyvom THC
Zdroj: unsplash.com
Domov
Zdieľať
Diskusia