Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2018, 3:00
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Muž tvrdí, že ho tabletky na tlmenie bolesti zmenili na gaya. Keď ich Scott požíva, túži po pozornosti mužov

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

23-ročný Scott si zlomil nohu a predpísané tabletky mali zvláštne účinky.

Medicína a lekárstvo sú oblasťami, kde sa môže prihodiť naozaj mnoho nepredvídaného. To, čo sa prihodilo 23-ročnému Scottovi Purdymu, však naozaj nikto nemohol očakávať. Mladý muž si zlomil nohu počas toho, ako jazdil na motokárach. Lekári mu okrem iného predpísali liek Pregabalin slúžiaci na utlmovanie neznesiteľnej bolesti. Scott však tvrdí, že krátko po začatí požívania lieku prestal cítiť sexuálne túžby k ženám.

O niekoľko dní na to sa dokonca rozišiel so svojou priateľkou, s ktorou udržiaval už šesťmesačný vzťah. Miesto toho sa mu začali páčiť muži a podľa Scotta môže za všetko zákerný liek Pregabalin. "Nikdy ma nezaujímali muži. Pár týždňov na to, ako som začal brať liek, sa však všetko zmenilo a priateľke som povedal, že ju už nepovažujem za fyzicky atraktívnu."

Keď však na pár týždňov liek vysadil, túžba po mužoch zmizla a Scottovi sa znovu začali páčiť ženy. Prekvapivo však liek znovu používa: "Som teraz veľmi šťastný. Chcem pokračovať v požívaní lieku, pretože sa cítim šťastný ohľadne mojej sexuality. Cítim sa otvorený, je to oslobodzujúce. Liek navyše pomáha s paranojou a úzkosťou, takže som otvorený a ani ma nezaujíma, čo ľudia hovoria. Už ho beriem zopár mesiacov a som si istý, že vždy, keď si ho dám, chcem mužov."

Muž tvrdí, že ho tabletky na tlmenie bolesti zmenili na gaya. Keď ich Scott požíva, túži po pozornosti mužov
Zdroj: reddit.com/storia.me/indy100

Idea toho, že sexualita človeka môže byť ovplyvnená tabletkou, je však už zastaralá a dnes aj ofenzívna. Scotta si tak okamžite podali všemožné organizácie pre podporu homosexuálov. Ich najčastejším vysvetlením celej situácie je, že sa Scott len objavoval a tabletka s vplyvom na psychiku mu pomohla prekonať náročné časy a homosexualitu naplno vyjavila.

Odporúčané
Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu 22. apríla 2024, 12:30

Lekári však dočasnú zmenu orientácie nevylučujú, aj keď by súčasný stav takto práve nenazývali. Britský denník Independent sa skontaktoval s Dr. Simonom Lathamom, podľa ktorého môže účinná látka v Pregabaline nazývaná pregabalín, 3-izobutyl GABA (kyselina 4-aminobutánová), spôsobovať myriády vedľajších účinkov. K eufórii, zvracaniu a mnohým ďalším však patria aj zmeny nálady či sexuálna dysfunckia, ktoré môžu mať Scottovu premenu na svedomí.

Mimochodom, liek Pregabalin (predávaný aj pod komerčným názvom Lyrica) je samozrejme dostupný aj na Slovensku, a to na lekársky predpis.

Domov
Zdieľať
Diskusia