Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2018 o 10:44
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mladý Slovák si na svojej heligónke vypeká najväčšie lokálne aj svetové hity. Trúfol si na Despacito, Abba, ale aj Hej sokoly

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Na Slovensku vyrastajú tisíce talentovaných mladých ľudí.

Slovenský folklór v dnešnej dobe nepatrí medzi najobľúbenejšie voľnočasové aktivity mladej generácie. Aj keď v našej krajine stále existuje veľké množstvo folklórnych súborov, kde pôsobia deti už od útleho detstva, väčšina mládeže ku svojmu kultúrnemu dedičstvu pomaly stráca vzťah a spojenie.

Neplatí to pre Juraja Kvočku. Nie je síce najmladší a nechodí už na základnú školu, ale aj tak si svoju záľubu v slovenskom folklóre udržiava už niekoľko rokov. Do rúk pravidelne berie svoju obľúbenú heligónku a rozmaznáva uši rodinných príslušníkov aj kamarátov lahodnými melódiami zo Slovenska aj zo sveta. Juraj po čase dostal nápad, že by mohol zopár svojich vystúpení nahrať na kameru a zavesiť ich na internet, kde by podobný obsah snáď vedel získať popularitu.

Teória sa mu potvrdila pred pár týždňami, pretože jeho verzie skladieb ako Despacito, Mamma Mia či Hej Sokoly začali veľmi rýchlo naberať tisícky zhliadnutí. Juraj Kvočka chce aj naďalej propagovať slovenský folklór, čo sa mu rozhodne pomaličky darí, pretože spojenie kultúrnej tradície s modernou hudbou má predsa len väčší potenciál osloviť mladšiu generáciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia