Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2018, 10:32
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Vec v najnovšej skladbe trefne opisuje slovenskú mentalitu. Sme pekní, pracovití, priateľskí aj pohostinní?

HUDBA VEC
Uložiť Uložené

Jeden z mála uvedomelých slovenských raperov predstavuje ďalšiu skladbu, ktorou trefne opisuje Slovensko a jeho obyvateľov.

Uplynulé turbulentné týždne dali zabrať celému Slovensku a aj keď ani aktuálna situácia nie je pre jeho obyvateľov ideálna, pomaly si začínajú zvykať. Naša mentalita je taká malá veda, no Vecovi sa v najnovšej skladbe podarilo vystihnúť ju úplne presne. Zároveň je fajn vidieť, že jeden z najstarších slovenských raperov je natoľko uvedomelý, že svoju tvorbu orientuje práve týmto smerom.

Novinka s názvom Slovák je venovaná všetkým nám. Plynule nadväzuje na track Krv na rukách, ktorý autor adresoval skôr tým kompetentným na vysokých miestach. Teraz si však máme príležitosť uvedomiť, že to možno predsa len nie je len o nich. Toto až ironické vyznanie by sme mohli chápať aj ako vysvetlenie k tomu, prečo sa opäť všetko pomaly vracia do starých koľají. 

Hudobnú produkciu si v tomto prípade Vec pripravil sám a inšpiroval sa pri tom pesničkou Pilo by sa pilo, ktorú už naspievali František Krištof Veselý aj Karel Gott. Viac už ale v samotnej skladbe.

Domov
Zdieľať
Diskusia