Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2018, 19:51
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Otrasný bratislavský Pentagon naberie na kráse. Nepríjemnú sivú budovu zateplia a vymaľujú

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA PENTAGON
Uložiť Uložené

A vo finále to bude vyzerať aj celkom dobre.

Zázraky sa dejú, a to očividne aj na Slovensku! Nepríjemný komplex bytoviek v mestskej časti Vrakuňa na Stavbárskej ulici známy pod neslávnou prezývkou Pentagon, ktorého vchody a okolitý trávnik sú trvalým bydliskom všemožne omámených ľudí, konečne zmení svoju tvár.

Nevábna sivá budova sa vďaka Štátnemu fondu rozvoja zmení na pomerne schopný sídliskový panelák, aspoň po vizuálnej stránke. Bielo-zeleno-sivá kombinácia vznikla z myšlienky Zelená ako nádej pre krajšie bývanie. O celú zmenu sa stará spoločnosť Eurostav Slovakia a do konca roka by sa mal stihnúť zmodernizovať celý panelák.

Už teraz začali práce na dvoch vchodoch, 40 a 42. Finišovať by sa malo ku koncu roka, menené budú rozvody, okná či výťahy, rozsiahlou rekonštrukciou prejdú tiež niektoré chodby, vchody a obvodový plášť, vrátane zateplenia. Sociálne slabší ľudia tak dostanú nové priestory, či sa však s nimi samotnými bude niečo diať, nie je jasné.

Domov
Zdieľať
Diskusia