Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2018, 17:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Muž prebehol 24-tisíc kilometrov po USA, aby napodobnil Forresta Gumpa. Trasu z legendárneho filmu zvládol za viac ako 400 dní

ZAUJÍMAVOSTI BEH
Uložiť Uložené

Rob sa nenechal odradiť ani počasím a zraneniami.

Pri sledovaní filmu Forrest Gump sa nejednému z nás vtlačia slzy do očí. Kultový film si za posledné desaťročia zamilovali mladí aj starí a Tom Hanks sa už nálepky Forresta nikdy nezbaví. Po celom svete vznikli aj podniky a múzeá venované práve Forrestovi a jeden Brit sa dokonca inšpiroval natoľko, že sa rozhodol napodobniť legendárny beh po Spojených štátoch amerických.

Rob Pope pochádza z Liverpoolu a odjakživa bol fanúšikom behu, ale dlho sa odhodlával na svoju najväčšiu životnú výzvu. Plánoval rôzne bláznivé behy po rôznych krajinách a až jedného dňa mu pri pozeraní filmu napadlo, že by mohol použiť Forrestovu trasu. Od 16. septembra 2016 preto beží po Amerike a prebehol už viac ako 24 700 kilometrov, čo je dokonca o čosi viac ako Forrest.

Muž prebehol 24-tisíc kilometrov po USA, aby napodobnil Forresta Gumpa. Trasu z legendárneho filmu zvládol za viac ako 400 dní
Zdroj: Nerdarchy

Rob sa na svojej ceste naprieč Amerikou stretával s viacerými problémami. Bojovať musel nielen s výkyvmi počasia, ale aj psychologickou a fyzickou únavou. Nevyhýbali sa mu ani zranenia, a tak musel často odpočívať a po viacerých nervových zrúteniach mu momentálne do konca stanovenej trasy zostáva približne 320 kilometrov. Beh však musel prerušiť, pretože sa vrátil do Spojeného kráľovstva, kde bude onedlho rodiť jeho priateľka a narodenie vlastného dieťaťa si nemohol nechať ujsť.

Odporúčané
Takto rozbehali New Balance influencerov v Bratislave s kampaňou „Run Your Way“. Zúčastnili sa aj Yaksha a Naty Kerny Takto rozbehali New Balance influencerov v Bratislave s kampaňou „Run Your Way“. Zúčastnili sa aj Yaksha a Naty Kerny 1. októbra 2023, 11:30

Po zvládnutí pôrodu by chcel posledné kilometre zvládnuť aj so svojou priateľkou a najradšej by bol, keby sa na poslednú míľu pridal aj samotný Tom Hanks. Poslal mu už pohľadnicu, ale zatiaľ sa neozval. Doteraz vyzbieral aj viac ako 20-tisíc libier na charitatívne účely a vie, že jeho najväčšia výzva v živote bola dobrým nápadom.

Domov
Zdieľať
Diskusia