Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
18. marca 2018, 12:42
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

V Južnej Kórei kúpiš zmrzlinu, ktorá úspešne lieči opicu

GASTRO ALKOHOL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Obyvatelia v Južnej Kórei sú najväčšími konzumentmi alkoholu v Ázii a ročne minú na "liečbu" spojenú s opicou až 125 miliónov dolárov.

Všetci veľmi dobre vieme a na vlastné oči sme mali veľakrát možnosť vidieť jasné dôkazy, že najväčšia spotreba alkoholu na svete je práve v našich končinách. Samozrejme, nezaostávajú ani nám blízke národy a všetkých nás spája jeden veľký problém súvisiaci práve so stavom po vytriezvení. Bolesti hlavy a nevoľnosť, ktoré sú známe aj ako "opica", stále nedokážeme efektívne vyliečiť a vedci do dnešného dňa skúmajú, ako na ňu. 

S týmto problémom bojovala aj Južná Kórea, ktorá je mimochodom najväčším konzumentom alkoholu spomedzi všetkých ázijských krajín. Jej obyvatelia síce pravdepodobne nezvyknú tráviť čas v krčmách pri pive, ako je tomu zvykom u nás, no alkohol je súčasťou každodennej pracovnej kultúry.

V Južnej Kórei kúpiš zmrzlinu, ktorá úspešne lieči opicu
Zdroj: hangovercure.org

Niekoľkokrát týždenne organizujú Kórejci večere, na ktorých sa konzumuje pivo, koktejly aj tvrdý alkohol. Ťažko posúdiť, či zažívajú ranné ťažkosti podobne ako Slováci, avšak zmrzlina s názvom Gyeondyo-bar je vraj stopercentne účinným riešením.

Tento zázrak zatiaľ kúpiš výhradne v sieti obchodov v Južnej Kórei a celé umenie je v zložení, keďže mrazená pochúťka obsahuje šťavu z orientálneho hroznového stromu, ktorého účinky sú známe už od sedemnásteho storočia. Autor  Dr. Lee Byeong Sam z kórejskej kliniky KyungHee dodáva, že celé umenie je práve v podávaní v zmrazenej forme.

Odporúčané
Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? Kedysi podával lopty futbalistom, dnes má luxusnú vodku, ktorú propaguje aj Jake Paul. Ako sa z mladíka stal milionár? 19. februára 2024, 9:30

Tá totiž dokáže znížiť telesnú teplotu, čo je jedným z príznakov bolestivej opice, ako ju poznáme. Zmrzlina Gyeondyo-bar by mala byť teda pri tvojej najbližšej návšteve Južnej Kórey nutnosťou, ktorú musíš vyskúšať.  

Domov
Zdieľať
Diskusia