Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2018, 11:24
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Z ruského lietadla na dráhe povypadávalo zlato za 370 miliónov dolárov. Až 3 tony tehličiek sa povaľovali po zemi kvôli poškodenej kľučke

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO RUSKO
Uložiť Uložené

V Rusku je očividne možné všetko. Nezáleží pritom na tom, čo sa v lietadlách preváža.

Na ďalekom ruskom východe sa odohral incident ako z divokého akčného filmu. Lietadlo AN-12 leteckej spoločnosti Nimbus Airlines malo odletieť z letiska v Jakutsku, lenže pri príprave na odlet si inžinieri nedali dostatočne veľký pozor a neskontrolovali, či je všetko zabezpečené tak, ako je potrebné.

Lietadlo preto dostalo povolenie na odlet a aj sa odlepilo od zeme, lenže krátko pred tým sa uvoľnila poškodená kľučka na dverách a na vzletovú dráhu začali vypadávať zlaté tehličky aj diamanty. Ruské ministerstvo vnútra neskôr uviedlo, že v nasledujúcich hodinách bolo nájdených až 172 zlatých tehličiek s hmotnosťou takmer 3,5 tony v hodnote približne 368 miliónov dolárov, pričom lietadlo muselo pristáť na neďalekom letisku vzdialenom 26 kilometrov.

Množstvo tehličiek preto malo vypadnúť aj za hranicami letiska, a tak sa ľudia zbiehali a snažili sa nájsť zlato predtým, ako sa k nemu dostanú ruské úrady. Celý náklad pritom tvorilo až 10 ton zlata, takže kvôli nepozornosti inžinierov povypadávala viac ako tretina nákladu. Incident sa bude dôkladne vyšetrovať, aby sa prišlo na to, ako vôbec mohlo k otvoreniu dverí dôjsť. 

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47


 

Domov
Zdieľať
Diskusia