Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. marca 2018, 15:20
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Eddie Redmayne aj NASA sa so Stephenom Hawkingom rozlúčili dojemnými odkazmi. Dopad obrovského génia zostane navždy zachovaný

ZAUJÍMAVOSTI NASA
Uložiť Uložené

Génius sa navždy zapísal do sŕdc miliónov ľudí po celom svete.

Jeden z najvýznamnejších vedcov posledných storočí dnes ráno zomrel. Stephen Hawking tento svet opustil vo veku 76 rokov a spôsobila to zákerná choroba ALS, aj keď desiatky rokov po tom, ako to lekári predpovedali. Stephen sa navždy zapísal do sŕdc mnohých fanúšikov, ale aj obyčajných ľudí, ktorí o jeho živote nič nevedeli a bližšie ho spoznali až pred pár rokmi pomocou filmu Teória všetkého.

Práve herec Eddie Redmayne poslal smútiacej rodine pána Hawkinga dojemný odkaz o tom, aká česť to bola spolupracovať s ním pri natáčaní filmu. Nechýbali ani odkazy od kolegov z vedeckej obce a pripájali sa aj známe osobnosti zo šoubiznisu, ktoré mali šancu Hawkinga stretnúť. Stephen sa objavil v mnohých seriáloch či filmoch ako hosťujúca osobnosť a neustále bol ochotný stretávať sa s ľuďmi, aby ich inšpiroval venovať sa vede a skúmaniu sveta aj vesmíru okolo nás.

NASA mu zaželala, aby aj po smrti lietal ako superman v mikrogravitácii, čo na oplátku Stephen odkázal astronautom v roku 2014.


Neuveriteľný vedec, nádherná myseľ aj najvtipnejší človek, akého som kedy stretol.


Jeho smrť zanechala na svete intelektuálne vákuum.


Biológ Richard Dawkins prirovnal Hawkinga ku velikánovi, akým bol Isaac Newton.


Sme iba pokročilý druh opíc na malej planéte pri priemernej hviezde. Ale rozumieme vesmíru. Vďaka tomu sme unikátni.  



Domov
Zdieľať
Diskusia