Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. marca 2018, 13:51
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pokémon karty za 400-tisíc dolárov? V známej šou chceli 10 Charizardov kúpiť, aj keď najskôr o ich hodnote nič netušili

ZAUJÍMAVOSTI POKÉMON
Uložiť Uložené

Hvězdy Zastavárny mali ťažkosti s chápaním, prečo by mali Pokémon karty stáť stovky tisíc dolárov.

Zbieranie Pokémon kariet vyšlo už dávno z módy, avšak pred necelými dvoma desaťročiami by mladí ľudia vymenili možno aj obličku za to, aby mohli vlastniť aj zopár kariet z úplne prvej série. Do obľúbenej, ale aj nenávidenej televíznej šou Pawn Stars, v Česku známej ako Hvězdy Zastavárny, dávnejšie prišiel aj chlapík s menom Gary.

Pracovníci záložne Rick a Chumlee nemali žiadne skúsenosti s predmetmi, ktoré vytiahol Gary na pult, a tak si museli zavolať na pomoc odborníka na hračky. Gary pritom nevlastní žiadne bezcenné karty, ktoré by si našiel povaľovať sa v každej tretej domácnosti. Z obalov ležiacich na pultoch povyťahoval rovno 10 kusov Charizardov z úplne prvej série kariet, čím privolanému odborníkovi vyrazil dych. Gary začal pracovníkom záložne vysvetľovať, aké vzácne predmety držia v rukách, pretože karty z prvej série vo výbornom stave sa predávajú aj za 50 až 100-tisíc dolárov.

Svojich 10 Charizardov tvoriacich približne 20 percent celého trhu s kartami prvej série v nedotknutom stave ocenil na rovných 500-tisíc dolárov, ale privolaný odborník chlapcom odporučil výkupnú cenu takmer 400-tisíc. Nanešťastie, šéf záložne Rick odmietol karty vykúpiť, aj keď Chumlee súhlasil, a preto musel Gary svoju kolekciu zbaliť a vydať sa ju predávať niekde inde.

Domov
Zdieľať
Diskusia