Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. marca 2018, 14:18
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Chýba mu časť ľavej ruky, ale súpera v MMA zničil hneď v prvom kole. Nick vyhral 14 z 15 zápasov a túži po vysnívanom UFC

ŠPORT CONOR MCGREGOR
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Nick Newell sa vo svojom živote nevzdáva. Aj bez časti ruky pokračuje v ceste za svojím snom.

Súboje v MMA patria medzi najtvrdšie na svete a keby ti niekto povedal, že v nich má akúkoľvek šancu uspieť človek bez veľkej časti ľavej ruky, zrejme by si sa len pousmial. Našťastie, Nick Newell sa predsudkami zastaviť nedal. Bojovník z amerického štátu Connecticut sa narodil s vrodenou amputáciou ľavej ruky, ktorá mu končí tesne pod lakťom.

Nick teda nemá žiadnu dlaň ani prsty, ktorými by si pri bojoch v MMA mohol pomáhať. Ako malé dieťa mal väčšie či menšie problémy, avšak so svojím znevýhodnením sa naučil žiť a na strednej škole sa dokonca pustil do zápasenia, v ktorom bol mimoriadne úspešný. Pred pár rokmi ho potom zaujalo práve MMA, a tak začal trénovať a začal svoju novú kariéru.

Chýba mu časť ľavej ruky, ale súpera v MMA zničil hneď v prvom kole. Nick vyhral 14 z 15 zápasov a túži po vysnívanom UFC
Zdroj: AXS TV Fights

Spočiatku proti nemu nechceli bojovníci ani len nastupovať, pretože nemali záujem zbiť muža bez ruky, ale po prvých pár zápasoch bolo každému jasné, že s Nickom treba počítať. Pred pár dňami sa po dvoch rokoch opäť postavil do oktagonu a vo svojom 15. profesionálnom MMA zápase porazil Vicenteho Luqueho hneď v prvom kole. Znamenalo to preňho 14. výhru v pätnástich zápasoch a aj keď pred dvomi rokmi predčasne odišiel do dôchodku, dnes má očividne nové plány.

Odporúčané
RECENZIA: McGregor Forever RECENZIA: McGregor Forever 22. mája 2023, 16:30

Nick vyhlásil, že sa považuje za jedného z najlepších MMA bojovníkov na svete a chcel by sa dostať do UFC, čo možno nie je úplne nereálne. Bojovník dokázal svojich protivníkov poraziť v prvom kole hneď v desiatich zápasoch, a tak uvidíme, kam ho budúcnosť zavedie.

Domov
Zdieľať
Diskusia