Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2018, 18:39
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Utajovaná Kim Čong-unova manželka je silnou bojovníčkou za práva žien. Diktátor jej zrejme vytvoril novú identitu a vymazal celú minulosť

ZAUJÍMAVOSTI HOLANDSKO VÄZENIE
Uložiť Uložené

Ri Sol-ju je prvou dámou Severnej Kórey, no takmer nikto o nej nepočul.

Prvý človek, ktorý každému napadne pri spomenutí Severnej Kórey, je rozhodne obávaný diktátor Kim Čong-un, no ako sa hovorí, za každým úspešným mužom stojí jeho silná manželka. Či je to tak aj v tomto prípade, nie je jasné, no možno ťa prekvapí, že Kim už niekoľko rokov udržiava manželský zväzok. So svojou manželkou Ri Sol-ju sa dokonca raz za čas objaví aj na verejnosti. To sú však jediné chvíle, kedy sa o pôvabnej Severokórejčanke máme možnosť čokoľvek dozvedieť.


Kim Čong-un sa totiž postaral o to, aby o nej ľudia vedeli čo najmenej informácií. Nevieme ani jej presný vek, no bude to okolo tridsiatky. Jej rodičia sú neznámi, no podľa dostupných informácií pochádza z dobre zabezpečenej rodiny. Jej matka je podľa zverejnených informácií šéfkou gynekologického oddelenia, otec je profesorom.


Kim's wife

Diktátor o svojej manželke utajuje takmer každú informáciu. Analytici predpokladajú, že dokonca aj jej meno Ri Sol-ju je len vymysleným pseudonymom. Severokórejská administratíva tvrdí, že je príbuzná tamojšieho šéfa ozbrojených síl Ri Pjong-chola a že študovala aj mimo Severnej Kórey - v Číne, a to vokálnu hudbu. Pôsobila dokonca aj v známom orchestri Unhasu, ktorý vystupoval aj mimo Kórejského polostrova.

Odporúčané
Na „samotke“ strávil vyše 13 000 dní – viac ako polovicu života. Chcel znásilniť a dobodať dozorcu Na „samotke“ strávil vyše 13 000 dní – viac ako polovicu života. Chcel znásilniť a dobodať dozorcu 31. októbra 2023, 9:30

Kim sa však očividne snaží tieto skutočnosti zamazať a radšej jej identitu spája s nacionalistickými činnosťami, medzi ktoré patrí napríklad roztlieskavanie. Nie je jasné, či je Ri matkou, no väčšina odhadov sa zhoduje na jednom synovi z roku 2010. Ďalšie zdroje uvádzajú dve iné deti neznámeho pohlavia. V októbri 2012 Ri zmizla z očí verejnosti na podozrivo dlhú dobu, čo sa pochopiteľne spája s pôrodom. Informáciu potvrdil aj NBA hráč Dennis Rodman, ktorý krajinu navštívil. Podľa neho ide o zdravú dcéru a Kim Čong-un je skvelým otcom.

Domov
Zdieľať
Diskusia