Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2018, 18:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Na futbalové majstrovstvá do Ruska si môžeš vziať marihuanu, kokaín aj heroín

ŠPORT FUTBAL RUSKO
Uložiť Uložené

V Rusku si na štadión budeš môcť priniesť aj drogy.

Rusko jednoznačne nepatrí medzi progresívne krajiny, kde by si videl neustále diskusie o právach homosexuálov či legalizácii drog, ale aj napriek tomu urobí počas blížiaceho sa futbalového šampionátu veľkú výnimku. Ako to už býva zvykom, majstrovstvá sveta znamenajú obrovský nával turistov, pretože ide o najväčší športový sviatok na svete, a tak museli Rusi súhlasiť s drogami priamo na štadiónoch.

Nejde pritom o žiadne nelegálne látky, ktoré by sa začali vo veľkom predávať niekde v uliciach. Rusko jednoducho udeľuje výnimky cestovateľom, ktorí do krajiny priletia aj s potrebnými dokumentami potvrdzujúcimi fakt, že lieky a drogy potrebujú zo zdravotných dôvodov a pre svoju vlastnú spotrebu. Pravidlá preto stanovujú, že ak na to máš potvrdenie preložené do ruského jazyka, do Ruska si na futbalové majstrovstvá budeš môcť priniesť nielen marihuanu, ale pokojne aj kokaín a heroín.

Samozrejme, hostiteľská krajina si bude dávať poriadny pozor na to, aby ju žiadny cestovateľ neoklamal, a tak budú mať hliadkujúci policajti pri štadiónoch za úlohu aj kontrolovať pravosť jednotlivých dokumentov potvrdzujúcich potrebu drog. Nemusíš sa teda báť, že by si vedľa teba na štadióne začal pichať heroín človek, ktorý ho práve kúpil vo vedľajšej uličke.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30


Domov
Zdieľať
Diskusia