Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2018 o 13:53
Čas čítania 0:00
Radka T.

Za toto ju Kim čong-un nepochváli: Severokórejská roztlieskavačka bola prichytená, ako tlieska americkému tímu

ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Hoci ju rýchlo napomenula kolegyňa, jej nadšenie zachytili kamery.

Jednou z veľkých senzácií - hoci ľudia z nich majú zmiešané emócie - sú severokórejské roztlieskavačky. Takzvaná armáda krások, ako sa im hovorí, fandí trochu staromódne, s prehnaným či skôr nacvičeným nadšením, no hlavne dokonale synchronizovane. Inak to nebolo ani počas vystúpenia krasokorčuliarskej dvojice z KĽDR. Avšak, keď sa po ej predstavili športovci zo Spojených štátov, nastal moment prekvapenia.

V jednotnom oblečení s čiapkami na hlave a nadšeným potleskom sa nedajú prehliadnuť. Roztlieskavačky zo Severnej Kórey sú skrátka iný level, než na aký sú diváci pri športových podujatiach zvyknutí. Pätnásteho februára oduševnene povzbudzovali aj dvojicu krasokorčuliarov z ich rodnej krajiny Rjom Te-ok a Kim Ču-sik (skončili o dve priečky vyššie - 13. miesto, ako korčuliari z USA - 15. miesto - pozn. red.).

Za toto ju Kim čong-un nepochváli: Severokórejská roztlieskavačka bola prichytená, ako tlieska americkému tímu
Zdroj: commons.wikimedia.org/121a0012

Ako sme informovali ešte pred začiatkom olympijských hier, pár z KĽDR tvrdí, že pre krasokorčulovanie považuje za prácu, ktorú robí s radosťou. Dvojica chcela predviesť vášeň aj radosť a roztlieskavačky z KĽDR ich v tom výdatne podporovali.

Lenže po tom sa na ľade ukázal americký pár Alex a Chris Knierimovci. Ako však vieme, severokórejský vodca Kim Čong-un neprechováva voči Amerike veľké sympatie. Na videozázname vidieť, ako niektorým severokórejským roztlieskavačkám pri pohľade na pár reprezentujúci Spojené štáty zamrzne úsmev na tvári a začnú sa ošívať. To však neplatilo pre jednu z nich. Člena armády krások totiž začala ich vystúpeniu tlieskať, čo si okamžite všimla kolegyňa sediaca vedľa nej. Pomocou ramena a pošepkávaním ju upozornila, nech prestane.

Pre nás vtipný a bizarný moment však pre roztlieskavačku zrejme neskončí pochvalou. A hoci sú členky takzvanej armády krások vyberané na základe prísnych kritérií, ani to nedokáže zabrániť v tom, aby občas neporušili pravidlá. Severokórejské roztlieskavačky sú pritom prísne monitorované. Podľa bývalej členky - dnes už žijúcej v Južnej Kórei - dostávali pokyny, aby neboli prekvapené ani šokované cudzím svetom, no ani na sekundu nezabúdali na domovskú krajinu. Niekedy však ani tá najprísnejšia kontrola a pokyny nedokážu rozkázať emóciám.

Domov
Zdieľať
Diskusia