Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2018, 14:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Celé dni sedel za počítačom, tak v roku 2012 kúpil Bitcoin. Dnes je z neho milionár, ktorý poukazuje aj na negatívnu stránku kryptomien

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Alex urobil pred pár rokmi najlepšie rozhodnutie svojho života.

V roku 2012 neexistovalo veľké množstvo ľudí, ktorí by boli ochotní investovať desiatky tisíc dolárov či eur do kryptomeny s názvom Bitcoin. Vtedajšia cena kryptomeny dosahovala ledva 100 dolárov a verejnosť o nej prakticky ani nevedela alebo si jednoducho myslela, že ide o spôsob, ako nakupovať ilegálne predmety na dark webe. Nezastavilo to však Alexa Saundersa, ktorý na univerzite síce študoval farmáciu, ale celé dni presedel pred počítačom, a tak si povedal, že nastal čas urobiť výraznejšie životné rozhodnutia.

Mal čosi našetrené a v Bitcoine videl slušný potenciál, a preto zobral časť svojich úspor a nakúpil kryptomenu bez toho, aby čo i len tušil, že z neho o pár rokov spraví milionára. Bitcoin dosiahol pred pár mesiacmi najvyššiu cenu 20-tisíc dolárov a aj keď sa momentálne pohybuje okolo hranice 10-tisíc dolárov, Alex sa o svoje investície nestrachuje.

Medzitým, než Bitcoin dosiahol najvyššie ohodnotenie, stihol ešte časť investície preložiť do vtedy začínajúcej meny s názvom Ethereum, ktorá dnes opätovne atakuje hranicu 1000 dolárov a začínala pritom na zopár dolároch. Alex si vďaka svojim šikovným investíciám založil aj vlastný blog a kanál na Youtube, ba dokonca chodieva po Austrálii a organizuje prednášky, kde ľudí učí, ako do kryptomien investovať bezpečne, keďže ide o najmenej stabilný trh na svete a cena môže zo dňa na deň pokojne padnúť aj o 90 percent.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30

Za svoje peniaze si kúpil napríklad čierny Mercedes, o čom svedčí aj poznávacia značka s nápisom Bitcoin a ľuďom odporúča, aby sa okrem Bitcoinu poobzerali aj po ďalších menách, pretože existuje ešte množstvo z nich, ktoré obrovský nárast ešte len čaká.


Domov
Zdieľať
Diskusia